Жителька Чемерівців віддала шахраям 250 тисяч гривень

Жителька Чемерівців віддала шахраям 250 тисяч гривень
  • Жінка оформляла бронь у готелях. 

  • Їй пообіцяли, що за це гроші згодом повернуть з відсотками. 

За минулу добу поліцейські Кам’янеччини зареєстрували три факти шахрайства. Сумарно в жителів району онлайн-шахраї виманили понад 255 тисяч гривень. Та найбільше — в мешканки Чемерівців. Про всі випадки та шахрайські схеми розповіли в поліції. 

Легкий заробіток

41-річна жителька селища Чемерівці побачила на одному із інтернет-сайтів оголошення про додатковий заробіток. В месенджері вона завела переписку з роботодавцем. Робота полягала у тому, щоб оформляти бронювання у готелях. Посилання для цього їй відправляв роботодавець. 

Оплачувати бронь жінка мала власним коштом. Натомість аферист запевняв, що гроші повернуться ще й з додатковими відсотками у якості заробітку. Коли ж потерпіла внесла останній платіж, то звернулась до роботодавця, що більше не може перерахувати кошти. Адже сума вкладення сягнула 250 тисяч гривень.

Відео дня

Але шахрай почав переконувати жінку надіслати ще хоча б чверть мільйона. Казав, що після цього вона вже зможе повернути свої гроші. Аж тоді жінка зрозуміла, що її дурять та звернулась до поліції.

Продаж по передоплаті

66-річний кам’янчанин знайшов в інтернеті оголошення про продаж дров. Чоловік зателефонував до продавця для узгодження покупки. Йому повідомили, що для доставки палива необхідно внести передоплату, той погодився. 

Він перерахував на вказаний шахраєм рахунок 3 тисячі гривень. Отримавши гроші, аферист на зв'язок більше не виходив. Тоді чоловік зрозумів, що його ошукали.

“Позичте гроші”

18-річний мешканець Чемеровецької громади став ще однією жертвою онлайн-шахраїв. Зловмисник зламав акаунт його знайомої. Він написав від її імені повідомлення з проханням позичити гроші. 

Хлопець, нічого не підозрюючи, надіслав на вказаний шахраєм рахунок понад 2 тисячі гривень. Потім знайома розповіла, що її сторінку зламали. Тоді юнак звернувся до поліції. 

За даними фактами правоохоронці проводять розслідування та вкотре закликають: будьте обачними з незнайомцями в інтернеті. Шахраї використовують різні схеми для наживи за рахунок довірливих громадян. Не перераховуйте власні кошти на невідомі рахунки, адже це може бути пастка онлайн-аферистів, будьте пильними, бережіть свій гаманець.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валентина Шахлевич

    А можна повернути смертну кару?Шахраям,хабарникам,особливо в такий тяжкий час для людей і держави.
  • ЧитачЧитачів

    Не мала би - не втратила б. Мучили гроші - так і треба цих лохів вчити.

keyboard_arrow_up