Хмельничанка втратила 22 тисячі. Як працює нова шахрайська схема

Хмельничанка втратила 22 тисячі. Як працює нова шахрайська схема
Фото ГУ НП у Хельницькій області
  • Перед святами зловмисники надсилають повідомлення начебто від “пошти”. 

  • У них вказано, що вашу посилку не можуть доставити.  

Шахраї вигадали нову схему, аби видурити гроші в громадян. Вони надсилають на месенджери повідомлення про доставку посилки. У них йдеться, що пошта нібито не може доставити посилку через «відсутність адреси», або ж «неправильну адресу». 

Для уточнення даних “радять” переходять за посиланням. А коли користувач це зробить — з його картки зникають кошти. Особливо розповсюдженою така шахрайська схема стає у період різдвяно-новорічних свят, коли багато хто користується поштовими послугами, інформують у поліції. 

Днями у таку пастку потрапила 32-річна хмельничанка. Жінка перейшла за посиланням, вказаним у повідомленні від «пошти». На невідомому сайті вона ввела особисті дані. Після цього з її рахунку зникло понад 22 тисячі гривень.

Відео дня

Поліцейські розпочали розслідування цього інциденту.Вони закликають не довіряти повідомленням з невідомих номерів й не переходити за підозрілими посиланнями.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • viktor

    Без дурнів буде тяжко жити,ну скільки можна писати,балакати,говорити і все рівно знаходятся йолопи на халяву,так їм і треба може порозумнішают.

    Діана Діана reply viktor

    Люди потрапили в біду, а ви їх ще й обзиваєте. Вони не дурні. А на їхньому місці можете бути і ви. Співчуття - це все, що вони потребують, а не нотації.

keyboard_arrow_up