У Дії можна отримати “довідку про прописку”: як це зробити

У Дії можна отримати “довідку про прописку”: як це зробити

Дізнавайтесь як згенерувати витяг про місце проживання та завантажити на гаджет.

«Довідка про прописку» більше не потрібна, зазначають в міграційці. Відтепер витяг про місце проживання можна отримати в застосунку “Дія”. 

Державна міграційна служба України спільно з Міністерством цифрової трансформації України розробили можливість сформувати цей витяг у додатку. До цього послуга була доступною лише на Єдиному порталі державних послуг “Дія”.

Як згенерувати витяг

Для того, аби згенерувати витяг про місце проживання у мобільному застосунку “Дія”, користувачеві слід зробити три простих кроки:

Відео дня

У міграційці зазначають, що заяву опрацюють протягом декількох хвилин. Згодом, якщо інформація про людину міститься у реєстрі, витяг сформують. 

Також розробники передбачили можливість завантаження витягу на гаджет користувача у PDF-форматі впродовж 24 годин. Водночас, батьки зможуть замовити у застосунку витяг про місце проживання своїх дітей.

Яка інформація буде у витягу

Як і на Єдиному порталі державних послуг, у мобільному застосунку витяг міститиме наявну у відомчій інформаційній системі міграційної служби інформацію: 

Де можна буде скористатися витягом

Витяг з Дії можна буде пред’явити витяг під час отримання адміністративних чи соціальних послуг. Інформацію можна буде зчитати та перевірити спеціальними техзасобами з допомогою QR-коду. 

— Таким чином державні органи зможуть переконатися в дійсності витягу та перевірити у реєстрах інформацію, яка у ньому міститься, — повідомляють міграційники. 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up