Як викликати “швидку” коли немає зв'язку, — поради від МОЗ

Як викликати “швидку” коли немає зв'язку, — поради від МОЗ

Дізнавайтесь про три способи додзвонитися на “103”, якщо відсутній зв’язок. 

Часом через перебої з мобільним зв’язком, які виникають внаслідок знеструмлення хмельничани не можуть не можуть зателефонувати на «103». Як діяти у таких ситуаціях, розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

— Інколи українці не можуть додзвонитися на "103" через перебої зі зв’язком, що трапляються внаслідок російських терористичних атак, — зазначив Ляшко. 

Як додзвонитися на “103”

Очільник МОЗ радить якщо не можете викликати “швидку” з мобільного, слід скористатися:

Відео дня

Він додає, що завдяки генераторам оперативно-диспетчерська служба працює навіть під час відключення електроенергії. Тож дзвінки на “103” приймають у всіх регіонах України.

Коли ж варто телефонувати на "103":

Зазначається, що висока температура не є підставою для виклику бригади медиків.

Якщо під час спілкування диспетчер виявить підстави для виїзду "швидкої", то направить бригаду до пацієнта. Якщо ж таких підстав немає, то буде надана консультація по телефону. 

Також пацієнта можуть скерувати до сімейного лікаря, якщо його стан не є невідкладним, але потребує огляду чи обстеження у лікаря.

Також додамо, що на критичний виклик бригади “екстренки” мають доїхати за 10 хвилин, на екстрений – за 20. На неекстрені або непрофільні виклики медики не виїжджають. Детальніше про це читайте в матеріалі За скільки часу має приїхати “швидка”

Нагадаємо, раніше ми писали, що після жовтневих атак перебої із постачанням електроенергії не вплинули на роботу хмельницьких лікарень. Усі стаціонарні відділення забезпечені дизельними генераторами.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up