Команда з Кам’янця виграла грант на документалку про війну

Команда з Кам’янця виграла грант на  документалку про війну
  • Фільм - про захисників, волонтерів, митців і всіх, хто працює на перемогу.

  • Грант від ICFJ з Вашингтона (США).

 

Грант від International Center for Journalists (ICFJ) на виробництво документального фільму «Ukraine'22 - Diaries of the War» («Війна’22 – Щоденники війни») отримала команда «Kamianets-Podilskyi Film Office».

Радісною звісткою поділилася в соцмережах.

Відео дня

Нагадаємо, медійний проєкт кам’янчан фільмує історії історії простих мешканців, відомих акторів театру та кіно, зірок шоу-бізнесу, а також волонтерів з інших міст і регіонів, які своїм прикладом надихають інших працювати, боротися та допомагати армії.

А з червня в Кам’янці-Подільському триває робота над короткометражкою «Битва за Україну» («Fight for Ukraine»), в якій буде показано жахи російського вторгнення.

Автор ідеї та режисер стрічки - засновник кінофестивалю «Бруківка» Андрій Заєць. 

Фільм розповідатиме паралельні історії збірних образів - добровольця Збройних сил України та волонтерки, мешканки одного із прифронтових міст, яка не встигла евакуюватись під час бойових дій. Реальні кадри з хроніки знищення українських міст поєднуватимуться з відзнятими сценами з героями стрічки.

Головні ролі виконали - акторка столичного театру-студії «Splash» та Народного театру «Тандем» , що в Кам’янець-Подільському, Тетяна Дзюбінська, ведучий та вокаліст гурту «Експансія» Георгій Торяник, блогер, оператор та волонтер Іван Трач.

Зіграли у стрічці й  Заслужені артистки України, акторки кіно та телебачення Ірма Вітовська-Ванца й Віталіна Біблів. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up