600 злотих на годину: хмельничанок вербували в сексуальне рабство до Польщі

600 злотих на годину: хмельничанок вербували в сексуальне рабство до Польщі
Скрін з відео поліції
  • Вербувальниками були четверо українців. 
  • Підбирали фігурних жінок до 30 років, приємної зовнішності та з малозабезпечених верств.
  • Спочатку розповідали дівчатам, що ті працюватимуть в екскорті. 

Четверо українців організували незаконний бізнес. Двоє з них мешкають в сусідній Польщі. Ще двоє — на Івано-Франківщині. Вони серед друзів, знайомих та просто на вечірках розповідали про пошук дівчат на високооплачувану роботу. 

Шукали тих, хто має вік до 30 років, приємної зовнішності та з гарною фігурою. Перевагу надавали дівчатам з соціально незахищених верств населення. Обіцяли, що дівчата працюватимуть в ескорт-агенстві. За це їм, начебто, мали платити по 600 злотих на годину. Зголосилося працювати "ескортницями" на території Польщі жительки Франківщини, Хмельницького, Одеси та Запорізької області.

Відео дня

Насправді ж робота полягала в іншому. Дівчат планували продати для роботи в секс-індустрії. Вербувальники взяли на себе всі клопоти з виготовлення документів. Вони займалися транспортом та забезпечували виїзд в сусідню країну. 

27 червня на кордоні з Польщею в пункті пропуску "Краківець" під час проходження паспортного контролю виявили двох українок, яких намагалися вивезти до Польщі для роботи в секс-індустрії.

Постраждалих повернули додому. Викрили оперативники і самих вербувальників. У двох із них провели обшуки. Чоловікові та жінці, уродженцям Франківщини, оголосили підозру. info Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу, повідомляють у поліції Тернопільської області. 

Двом іншим вербувальникам, які наразі перебувають в Польщі, заочно оголосили підозру infoзгідно з тією ж статтею Кримінального кодексу. Прокуратура готує матеріали щодо проведення подальших заходів в рамках міжнародної правової допомоги. Триває слідство. Детальніше - у відео Нацполіції. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ЧитачЧитачів

    Перебили дівчатам весь заробіток. Ніби вони не знали чим мають займатись.

    Читач47 reply ЧитачЧитачів

    Таке ж спало на думку. Ніби ескорт не передбачає надання інтимних послуг ."Постраждалі" напевно не в захваті від такого захисту

keyboard_arrow_up