Банда з хмельницького СІЗО “продавала” неіснуючі талони на пальне. Буде суд

Банда з хмельницького СІЗО “продавала” неіснуючі талони на пальне. Буде суд
  • До злочинної групи входило двоє чоловіків і 21-річна дівчина. 
  • Усі з кримінальним минулим і познайомились в стінах ізолятора. 

За шахрайські схеми судитимуть злочинну групу, яка “продавала” із слідчого ізолятора неіснуючі талони на пальне. За все їм може загрожувати до 12 років ув’язнення. 
Нагадаємо, все трапилось у липні. Оперативники викрили організовану злочинну банду шахраїв, яка діяла з Хмельницького слідчого ізолятора. До її складу входило троє - 45-річний і 42-річний чоловіки і 21-річна жінка. Всі вже мали проблеми із законом і познайомились в СІЗО. Про це повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області. 

Як додають в поліції, за попередньою змовою вони створили фейковий call-центр та виманювали у людей гроші під приводом продажу через інтернет талонів на дизпаливо та бензин, а також запчастин до транспортних засобів. Усе - за дуже вигідною ціною. 

Чоловіки працювали в стінах ізолятора і шукали потенційних "жертв". А дівчина була на волі і грала роль працівниці АЗС і безпосередньо отримувала кошти від бажаючих придбати талони на пальне за заниженими цінами. Після отримання суми - зникала. Всі гроші зловмисники ділили між собою, а частину передавали у "злодійський общак" і використовали, аби придбати і передати до СІЗО наркотики і психотропні речовини, які потім планували продавати серед  ув’язнених.
Правоохоронці провели шість санкціонованих обшуків в осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення. До деяких з них навіть довелося залучати спецпідрозділ КОРД. Вилучили мобільні, сім-карти і чорнові записи. 

Відео дня

Наразі досудове розслідування завершилось. Обвинувальний акт стосовно чоловіків скерували до суду. Вони відповідатимуть за статтею "Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою" . А жінку яка, перебуваючи на волі, постачала в СІЗО наркотики, судитимуть за статтею "Незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів".

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Igor Mykhailovskyi

    Вижимают малый бізнес.
  • Александр Буяльский

    шо за бардак? не дають людям працювати...😁😁😁

    Петро Рибак reply Александр Буяльский

    Александр Буяльский Так не в той общак відкашляли😂😂😂

keyboard_arrow_up