Банду хмельницьких вимагачів покарали штрафом

Банду хмельницьких вимагачів покарали штрафом
  • “Бородачі” вимагали гроші в перевізників за те, що ті заїжджають на автостанцію.
  • За півроку ще у 2017-2108 роках заробили понад мільйон гривень.
  • Згодом ця ж банда вимагала 500 тисяч в підприємця.
  • Суд покарав кожного штрафом в 170 тисяч гривень.

Із хмельницьких перевізників нагло збивали гроші протягом шести місяців. З кожного автобусу, який просто заїжджав на зупинку чи автостанція для посадки пасажирів вимагали по 25 гривень. Це було у 2017-2018 роках. Тобто сума в 25 гривень дорівнювала 1 долару за тодішнім курсом.

Якщо водії відмовлялися, то їм погрожували пошкодженням майна. До такого доходило. До прикладу, біля “Темпу” одному порізали колеса. Також учасники банди заважали посадці пасажирів. Як для тих, хто не платив, так і тих, хто підбирав людей по дорозі на приватному транспорті. Ось що розповіла одна з потерпілих про діяльність банди:

Відео дня
v class="video-block">

При цьому хлопці прикривалися документами, ніби вони працюють від громадської організації “Сила правди” за погодженням з обласною адміністрацією та “Укртрансбезпекою”. А свою роботу описували як “чистку від нелегалів”

Дивіться відео як “банда бородачів” брала гроші з перевізників. Зняли його журналісти vsim.ua. 

За кожен місяць роботи із 4 автостанцій Хмельницького банда заробляла по 160 тисяч гривень. Всього за близько пів року своєї роботи вони збили з перевізників понад 1 мільйон. Такими були підрахунки поліції.

"Мотя" під час роботи банди на Темпі

Поліція в червні 2018 року затримала двох організаторів банди 42 і 43 років. Серед них кримінальний авторитет “Мотя” (Андрій Матейко). Також п’ятьох найбільш активних “бородачів” 20-25 років. Практично всі на момент затримання були раніше судимі.

Ярослав Каплун (по центру) - один із активних учасників банди.

Спочатку їх відправили в СІЗО, а потім випустили на волю. Суд по їхній справі тривав 5 років. Вирок - винні і штраф для кожного по 170 тисяч гривень. Про це повідомляють в обласній прокуратурі.

Нагадаємо, що майже стільки вони збивали з перевізників щомісяця ще за курсом 2017-2018 років. І всі гроші майже відразу витрачалися на одяг, розваги, автомобілі.

Додамо, що за час, поки тривало розслідування та розгляд в суді, частина банди була затримана знову. За даними поліції, вони вимагали 500 тисяч гривень неіснуючого боргу в підприємця, який займався сільськогосподарською продукцією.

Детальніше про роботу банди та її учасників читайте у нашому розслідуванні Дай 25! Що відомо про банду, яка “збивала” гроші з хмельницьких перевізників

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (37)
  • Анна Ковальчук

    Якби ще покарали водія  який їзде по маршруту Хмельницький ,- Вишнопіль вимагає гроші за сумку котру ставила в багажник  на жаль фамілії незнаю
  • Микола Кушнір

    Владимир Оникийчук в нас немає судів є хабарники -злочинці в суддівських мантіях
  • Софія Шкабат

    Дивлячись який штраф, потрібно такий,щоб залишився голий, босий і не мав за що купити хліба.
  • Оксана Заяц

    Штрафами?! Штрафами?! Мабуть то не для мого розуму......

keyboard_arrow_up