Більше 3 років судової тяганини і Макоцею за вбивство дали довічне

Більше 3 років судової тяганини і Макоцею за вбивство дали довічне
Від вбивства 18-річного кам’янчанина Павла Теплюка минуло більше трьох років. Останній вирок по резонансій справі винесли 30 грудня в Дунаєвецькому районному судді. На рішення суддів та усіх присутніх в залі Макоцей плював. В прямому та переносному значені цього слова.

Звістка про вбивство 18-річного Павла Теплюка сколихнула Кам’нець-Подільський 9 липня 2012 року. Двоє хлопців поверталися о 3 ночі із дискотеки. Як зізнався згодом друг загиблого Павла, вони кидали камінням по вікнах. І, схоже, саме це викликало агресію в Сергія Макоцея. Тоді, як уже доведено в суді, вбивця вистрелив у юнака, жорстоко побив його та випустив у свою жертву ще декілька куль. Тіло хлопця він затащив на своє подвір’я. Ймовірно, вбивця хотів заховати його і уникнути покарання. Та правоохоронці встигли завадити йому і затримали. З того часу Макоцей знаходився під слідством. Чоловік й досі не визнає своєї вини, хоча численні докази та показання свідків говорять інше.

Усі засідання суду по справі Макоцея проходили неспокійно. Обвинувачений постійно перебивав представників Феміди, плювався в них, провокував представників постраждалих на конфлікт… Лунали з його вуст і звинувачення в сторону прокуратури, СБУ, тодішньої міліції. Усі вони нібито виступають проти нього і захищали чиїсь інтереси. Своїми діями та хитрими ходами адвоката обвинуваченій стороні неодноразово вдавалося домогтися перенесення засідань. Та цим Макоцей лише відтермінував винесення вироку, якого добивалася сторона потерпілого.

Останній вирок у резонансній справі був винесений Дунаєвецьким районним судом 30 грудня. Судді протягом години читували своє рішення. Та чули його не всі. Сергій Макоцей постійно викрикував з-за грат, що він не винен і вимагав допуску його адвоката. Він знову обвинувачував суддів та прокурора, які, нібито, захищають інтереси нардепа Мельниченка та його прибічників і хочуть попросту усунути його, як опонента. Про це все він голосно безперервно говорив протягом години і присутні у залі суду практично не чули того, про що говорять судді.

Відео дня

Коли зачитування вироку завершувалося, Сергій Макоцей почав плювати в суддів та усіх присутніх. Поліцейські були готові до такого розвитку подій і відгородилися наперед клейонкою. Зрозумівши, напевно, що через неї буде важко плюнути в когось, Макоцей почав усіх обзивати та погрожувати розправою.

- Ви всі падли і ви всі здохнете, - викрикував з-за грат Сергій Макоцей присутнім у залі суду.

Сторона постраждалого вироком залишилася задоволена. Довічне увезення – це саме те, чого вона добивалася в першу чергу.

- Три з половиною роки це тягнеться. Я й досі не вірю в те, що його засудили до довічного ув’язнення. Але розумію, що це не кінець. Адже Макоцей має право протягом 15 днів оскаржити вирок суду, - розповів «ВСІМ» дідусь загиблого Євгеній Теплюк.

Про неадекватність Макоцея розповів і його адвокат. Володимир Мутас був призначений захисником підсудного державою, оскільки той лише говорив про своє бажання бачити в ролі адвоката іншого юриста.

- Я пояснював Сергію Макоцею те, що він має надати угоду із адвокатом, якого він бажає бачити своїм захисником. Та він цього не зробив. Більше того,  він написав чимало скарг на мене. Говорити про них не хочу, тому що всі вони направленні на те, щоб облити мене брудом. Агресивна поведінка Макоцея та його плювки… Я вже натерпівся всього, цього достатньо. Вважаю вирок справедливим, - заявив «ВСІМ» адвокат обвинуваченого Володимир Мутас.

Справа по вбивству юного Павла Теплюка, який не дожив одного дня до свого 19-річчя, зайняла 16 томів, 11 дисків із відеозаписами. Зі сторони потерпілої свідчили 16 свідків. Практично усі свідки від Макоцея нічого в ту злощасну ніч не бачили і не зуміли представити фактів, які б допомогли злочинцю уникнути максимального покарання.

Сам вирок помістився на 18 аркушах і головні слова на них – «винен» і «довічне позбавлення волі».

Окрім цього, із Макоцея буде стягнуто 34 833 гривні матеріальної шкоди та 1 мільйон гривень моральної шкоди для Теплюк Оксани Євгеніївни – мати вбитого хлопця. Це третій вирок суду. Він задовільнив сторону постраждалої матері Павла Теплюка та активістів, які постійно її підтримували. Та це не стане крапкою у резонансній справі. Макоцей має право на оскарження. Та постраждалі запевняють, що готові до продовження боротьби і будуть відстоювати свою позицію до останнього. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:09 Загинуло семеро воїнів з Хмельниччини. Наймолодшому було 21 17:04 На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень 16:13 З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік 15:25 У Хмельницькому відбудеться свято гаївок: де та коли Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up