Більше 9 тисяч євро за довідку для ухилянта. Викрили правоохоронця та адвоката

Більше 9 тисяч євро за довідку для ухилянта. Викрили правоохоронця та адвоката
Тут і далі фото ДБР
  • Також матері засудженого за 20 тисяч доларів обіцяли «президентське помилування» для її сина. 

У Хмельницькій області викрили двох чоловіків на незаконній діяльності. Правоохоронець та адвокат підробляли довідки чоловікам для виїзду за кордон та обіцяли матері засудженого організувати «президентське помилування». Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. 

— Схема із виїзду «зацікавлених осіб» за кордон діяла із березня 2022 року. Адвокат спочатку за 1,5 тисячі євро допомагав ухилянтам отримати довідку з ТЦК про виїзд за кордон під виглядом волонтера, начебто для ввезення гуманітарної допомоги для ЗСУ, — йдеться в повідомленні ДБР. 

Відомо, що юрист через правоохоронця зв’язувався із «клієнтами». Він отримував персональні дані для виготовлення довідки, а тоді надавав готовий документ. Повний пакет документів для перетину кордону коштував ще 8 тисяч євро. 

Відео дня

В ДБР додають, що щонайменше двоє чоловіків намагались виїхати до Угорщини за допомогою цих підробок. Але на кордоні помітили ознаки фіктивності документів. Після цього правоохоронці розпочали розслідування.

Під час слідства викрили ще один злочин ділків. Шахрайськими методами вони надурили жінку на 20 тисяч доларів США. 

Чоловіки пообіцяли жінці, що організують її сину «президентське помилування». Того засудили за вчинену ДТП 1 серпня 2021 року. Він спричинив смертельну ДТП поблизу села Веселівка Хмельницького району. В результаті зіткнення загинула уся родина – подружжя та їхній 2-річний син. Суд присудив винуватцю 8 років позбавлення волі.

Правоохоронець знав батьків засудженого та запропонував їм звернутися до адвоката. Той в свою чергу мав допомогти у «розв'язанні питання». Він запевнив, що за 20 тисяч доларів США знайде підстави та методи впливу, аби чоловік вийшов на волю.

Тепер обидва зловмисники підозрюються у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон, підробленні та шахрайстві (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 та ч. 3 ст. 190 КК України). Їм “світить” позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ЧитачЧитачів

    Молодці - оце, я розумію, розвод лохів.
  • Анонім

    Доки держава не звільнить колишніх тцк-ашників і не зробить ефективну систему рекрутингу замість радянської, стільки і буде.

keyboard_arrow_up