Біля Хмельницької АЕС незаконно добували пісок: кого з посадовців підозрюють

Біля Хмельницької АЕС незаконно добували пісок: кого з посадовців підозрюють
Фото - Теруправління ДБР у Хмельницькому
  • Збитки від незаконно видобутку піску сягають 78 мільйонів гривень. 
  • Слідчі дії проводить Державне бюро розслідувань. Що відомо?

Поблизу Хмельницької АЕС зафіксували незаконний видобуток піску. На родовищі вже провели ряд обшуків. У територіальному управлінні ДБР повідомили, що незаконне користування надрами державного значення могло призвести до виникнення надзвичайних ситуацій радіоактивного характеру.

До незаконного видобутку піску можуть бути причетними двоє очільників приватних компаній, які займаються будівництвом Хмельницької атомної електростанції, а також правоохоронці, які могли прикривати злочин. Наразі цю інформацію вивчають у Державному бюро розслідувань. 

Відео дня

За попередньою інформацією, незаконний видобуток проводили впродовж 2018-2021 років у санітарно-захисній та охоронних зонах водойми-охолоджувача Хмельницької атомної електростанції. За попередньою оцінкою, незаконний видобуток піску завдав збитків державі на 78 мільйонів гривень. Вчора, 22 грудня, ДБРівці під час санкціонованих обшуків вилучили:

22 грудня 2021 року під час санкціонованих обшуків працівники ДБР вилучили:

  • бухгалтерські, податкові та інші фінансові документи;
  • проєктну документацію щодо розробки та видобування корисних копалин;
  • записи з даними «чорної бухгалтерії».

Попередня кваліфікація правопорушення: зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки, зловживання повноваженнями, надання неправомірної вигоди, незаконне видобування корисних копалин. До слова, це передбачає позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергей Вергелес

    Пацани сушіть сугарі
  • Олег Стреніцький

    Це таке по всій Україні. Просто мало дав, і його "зловили" гроші рішають усе. Після нього пізніше другі будуть, і ніхто       *не буде бачити".
  • Іван Косин

    Цому непрказуют лице!відберут гроші і далі буде працювати.

keyboard_arrow_up