Біля Тиси затримали «дайверів» з Хмельницького, які хотіли потрапити в Румунію (ВІДЕО)

Біля Тиси затримали «дайверів» з Хмельницького, які хотіли потрапити в Румунію (ВІДЕО)
Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.
  • Можливість перетнути кордон коштувала 2 тисячі доларів.
  • Чоловіків спіймали за 15 метрів до держрубежу.

У Закарпатській області, на спробі перетнути кордон затримали 4 військовозобов'язаних чоловіків, двоє з яких хмельничани. Вони віддали по 2 тисячі доларів за те, щоб потрапити до Румунії. Але плани чоловіків обірвались. 

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

28 лютого увечері прикордонники відділення "Солотвино" Мукачівського загону затримали чотирьох ухилянтів, які спробували здолати Тису. Одягнені у гідрокостюми двоє хмельничан та двоє киян, з настанням темряви вирушили шукати мілкі місця на річковій ділянці кордону, щоб потрапити до Румунії. Кілька разів порушники наважувалися зайти у воду, проте поверталися і продовжували пошуки.

Відео дня

Проте, за їхніми діями стежив оператор повітряного моніторингу, який доповів черговому про виявлення "туристів". Прикордонники затримали чоловіків за 15 метрів до держрубежу, - розповіли у Держприкордонслужбі.

Уже у відділку чоловіки пояснили, що приїхали на Закарпаття з метою незаконного перетину кордону. Ділкам, які забезпечили їх гідрокостюмами та пообіцяли організувати перехід кордону відомими лише їм мілинами, кожен із затриманих віддав по 2 тисячі доларів США. Також порушники зізналися, що побачивши, якою насправді повноводною та стрімкою є Тиса, зрозуміли, що їх обдурили - перепливати таку водойму небезпечно. Однак вирішили спробувати. Про те, що така спроба може вартувати їм власного життя, намагалися не думати. 

Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Справи скерували до суду.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Inessa

    Мамкині черешні
  • LION

    Вільні люди вільної країни
  • cghfghfgj hjhkghjk

    То что людям не дают свободно выехать из страны, это нарушение законодательства Украины и прав человека.
  • Magnum

    😂😂😂

keyboard_arrow_up