Двоє жителів Хмельниччини відправляться за ґрати за ухилення від мобілізації

Двоє жителів Хмельниччини відправляться за ґрати за ухилення від мобілізації
  • Чоловіки намагались оскаржити покарання за ухилення від призову. Що вирішив суд?

Двом мешканцям Хмельниччини суд призначив покарання за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.  (ст. 336 КК України).

Так, 45-річний житель Кам’янеччини оскаржив вирок суду першої інстанції, яким його засуджено до 3 років позбавлення волі. Свою позицію мотивував неправомірними, на його думку, діями працівників ТЦК та ВЛК, а також зайнятістю власними справами.

Однак, апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги щодо суворості призначеного покарання та залишив вирок у виді 3 років ув'язнення без змін. - повідомили в прокуратурі.

Відео дня

Іншого 38-річного жителя Шепетівщини судом першої інстанції засуджено до 3 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з встановленням іспитового строку.

Проте, за даними прокуратури, засуджений продовжував ухилятись від мобілізації, відмовлявся від отримання повісток та не з’являвся до РТЦК.

“Свою позицію також мотивував неправомірними діями працівників РТЦК та власними переконаннями про неможливість проходження служби у зв’язку із наявністю судимості”, - йдеться в повідомленні.

Однак і тут апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги на незаконність призову. Тепер, замість 3 років, чоловік відправиться за ґрати на 4 роки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Дмитрий Дмитрович

    Зато тцк не воювали іїх не відправлять,бо вони сцикуни
  • Vitaliy Bodnar

    Введіть стан війни!!! Як то прописано в Конституції. Зробіть усіх чоловіків призовного віку рівними в обов‘язку служити, і все!!! А то якось виходь так , що війна справжня, але влада робить так що вона не для всіх…
  • Олександр Ковальчук

    Послухайте журналісти не тіштися так такими новинами бо вас може читати щось теж
  • Богдаша Прокопишина

    Оце насажають...

keyboard_arrow_up