Бізнес у СІЗО: хмельничани організували злочинну схему під носом конвою

Бізнес у СІЗО: хмельничани організували злочинну схему під носом конвою
Фото ілюстративне
  • Шахрайська банда складалася із “колег” по камері.

  • Всі вони були зі стажем. За плечима мали до 4 строків.

  • У людей виманили близько 320 тисяч гривень.

Два роки поспіль на території Хмельниччини орудувала злочинна група. Обкрадали людей через інтернет. Встигли виманити близько 320 тисяч гривень. А почалося все із камери Хмельницького СІЗО. Саме в ній “кмітливий” хмельничанин потоваришував із двома затриманими. Разом з ними віднайшов злочинну схему. А базою для пошуку потерпілих став “OLX”.

Організатор дізнавався через інтернет про продаж певного товару, телефонував до потерпілих і представлявся покупцем. Далі повідомляв що, мовляв, перебуває в іншому місті і за товаром прийде його родич чи знайомий.

У цей час до справи долучався хтось із  двох інших співучасників, які перебували на волі. 

Відео дня

“Вони повідомляли, що товар  належної якості. З номера мобільного оператора «ТриМоб» з кодом №091 надсилалось заздалегідь підготовлене неправдиве СМС повідомлення на номер потерпілого про зарахування коштів на його банківську картку. Однак кошти насправді  не надходили. Таким чином, довірливі потерпілі просто віддавали власне майно шахраям. Ті його реалізовували та ділилися між собою коштами”, - повідомляють на сайті Хмельницького міськрайонного суду.

Всі злочинці були із багатим кримінальним минулим. Двоє з них відбуло 2 терміни у в'язниці, ще двоє - 3, один – 4, й один – мав 1 судимість. Всі сиділи  за майнові злочини й навіть не думали ставати на шлях виправлення.

До рук шахраїв потрапляли: мобільні, телефони, комп’ютерна техніка, фотокамери, студійні спалахи, звукові пульти, музичні інструменти, ювелірні вироби та багато іншого. Одного разу  - навіть промисловий тістоміс, вартістю майже 80 тисяч гривень. 

Коли схему розкрили, злочинців відправили під суд. Там їм винесли вирок. Організатор злочинної групи отримав 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла. Інші учасники отримали по: 6 років 11 місяців, 6 років 10 місяців та 6 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла. Про це повідомили у прес-службі Хмельницького міськрайонного суду.

Також на суді задовольнили позови потерпілих і злочинці мають відшкодувати їм збитки.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Macryhuna Olya

    Я чуть не попалася на їх аферу.добре що в банку рішила перевірити чи прийшли кошти.гади вони.
  • Оксана Иваница

    Цікаво, а як працює поліція, як в камері опинився телефон в все інше. Перш за все це кришувала наша поліція, а потом шахраї.  Це смішно.
  • Григорій Литвинюк

    Розумно в рішенні суду щодо "...з конфіскацією майна, крім житла...". Адже житло в нього - камера Хмельницького СІЗО.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up