Бухгалтер зі Славути вкрав у держави 314 тисяч та втік з України

Бухгалтер зі Славути вкрав у держави 314 тисяч та втік з України
  • Приватний підприємець мав продати лісгоспу піддони. 

  • Товар він не надіслав, але головний бухгалтер підприємства підписав документи про прийом. 

  • А гроші за піддони забрав собі. Тепер його оголосили в розшук. 

Наприкінці минулого року у Славуті заочно судили головного бухгалтера місцевого держпідприємства. Андрія Волошина визнали винним у крадіжці 314 тисяч гривень з державного бюджету. Про це пише «Слідство.Інфо».

Відомо, що чоловік працював на держпідприємстві «Славутський лісгосп» впродовж 12 років. У 2017 році лісгосп замовив 3 тисячі піддонів у приватного підприємця. Це коштувало 314 тисяч гривень. Але приватний підприємець піддонів так і не поставив. Натомість гроші із лісгоспу виплатили. 

У вироку вказано, що Андрій Волошин знав, що між державним підприємством та приватною особою не було укладено жодних офіційних угод. Тож він вирішив вкрасти гроші. Волошин підписав накладні про отримання підприємством майна, яке у лісгосп не надходило. 

Відео дня

У травні 2018 року головний бухгалтер пішов у відпустку. Згодом його замісник помітив деякі невідповідності в облікових документах. Андрія Волошина звільнили з роботи. Розпочалось розслідування. Але виявилось, що Волошин виїхав за кордон і не відшкодував завданих державі збитків. 

Наприкінці грудня 2023 року Славутський міськрайонний суд визнав винним головного бухгалтера підприємства Андрія Волошина у крадіжці грошей з державного бюджету. Йому присудили 8 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з реалізацією адміністративно-господарських або адміністративно-розпорядчих функцій строком на 3 роки з конфіскацією майна, яке є його власністю, крім житла. Оскільки його немає в Україні, то правоохоронці оголосили Волошина у розшук, аби притягнути до відповідальності. 

Андрій Волошин. Фото МВС

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up