Бухгалтера хмельницького «Спецкомунтрансу» підозрюють у привласненні 1,6 мільйона гривень

Бухгалтера хмельницького «Спецкомунтрансу» підозрюють у привласненні 1,6 мільйона гривень
  • У листопада 2018 року новопризначений директор підприємства поскаржився правоохоронцям на привласнення грошей працівниками.

  • Слідчі запідозрили у розкраданні головного бухгалтера — Вадима Пастернака.

  • Зараз прокуратура готується передавати справу до суду.

Головного бухгалтера хмельницького комунального підприємства підозрюють у привласненні 1,6 мільйона гривень. З листопада 2016 року по жовтень 2018 він вносив до банківських платіжних систем неправдиві відомості — про зарахування грошей на свій рахунок під виглядом «заробітної плати». Нестачу виявив новопризначений директор підприємства.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області, колишньому бухгалтеру повідомили про підозру у вчиненні кількох кримінальних правопорушень. Мова йде про частини 3 та 5 статті 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та повторно), а також частину 3 статті 362 (несанкціонована зміна інформації, яка обробляється в автоматизованій системі, вчинена особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значної шкоди).

У Єдиному реєстрі судових рішень за запитом «комунальне підприємство Хмельницької міської ради» серед кримінальних проваджень ми знайшли декілька документів по справі №686/26434/18. Зокрема, в ухвалі від 8 листопада 2018 року йдеться про те, що директор комунального підприємства «Спецкомунтранс» звернувся до поліції з заявою. У ній він розповів, що невстановлені працівники підприємства привласнили грошові кошти. В ухвалі вказано, що директор написав заяву 5 листопада 2018 року. За даними сайту «Спецкомунтрансу», нового директора Олександра Зіміна призначили на посаду з 1 жовтня 2018 року.

Відео дня

Правоохоронці встановили, що головний бухгалтер підприємства за даними обліку мав зарплату розміром понад 93 тисячі гривень. При цьому фактично з рахунків підприємства йому було перераховано понад 700 тисяч гривень. Також в ухвалі йдеться про перерахування грошей за товари та послуги іншим особам, які не підтверджені документально.

За даними реєстру електронних декларацій Національного агентства з питань запобігання корупції, посаду головного бухгалтера «Спецкомунтрансу» у 2016 та 2017 роках займав Вадим Пастернак. У декларації, що охоплює 2017 рік, він вказав зарплату розміром 81,8 тисячі гривень. У розділі грошових активів задекларована готівка — 2350 доларів та 14230 гривень.

Останнє опубліковане у реєстрі рішення ухвалене 16 березня. У ньому зазначено, що у квартирах колишніх директора та головного бухгалтера «Спецкомунтрансу» проводили обшуки. Вилучені речі та документи арештували. До призначення Олександра Зіміна, який зараз керує підприємством, керівником був Владислав Кривенчук.

Довідка. Хмельницьке комунальне підприємство «Спецкомунтранс» займається збором, вивезенням та утилізацією сміття, доглядом за безпритульними тваринами, утриманням громадських туалетів, ремонтом автомобілів, виготовленням металевих конструкцій, надає транспортні послуги.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Лисун Наталія

    Крім бухгалтера є ще крадії...
  • Павел Градобоев

    А где новости, что Хмельницкгаз в платежках незаконно коэффициенты рисует?
  • Olga

    Ось куди йдуть кошти, які ми сплачуємо..Ось чому у нас іржаві , диряві мусорні баки ще стоять, про безпритульних тварин й годі говорити - який там догляд((, а вивіз та утилізація сміття у такому жахливому стані , особливо у спальних районах..
  • Андрій Сергійович

    А вот куда всі переплати ділися...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up