Диверсант із Харкова був затриманий у Хмельницькому, - СБУ

Диверсант із Харкова був затриманий у Хмельницькому, - СБУ
Тут і далі - фото з Фейсбук Поліції Хмельницької області
  • 20-річний харків'янин активно підтримував “руській мір”.

  • У соцмережі він шукав спільників.

  • Агітував їх ставити “мітки” на вказаних ним об'єктах та будівлях.

  • Яке покарання передбачає стаття “Диверсія”?

20-річний харків'янин, який  з початком російського вторгнення переїхав до Хмельницького, активно підтримував політику держави-агресора. За даними співробітників СБУ, він шукав однодумців для спільної протиправної діяльності. Підозрюваний планував шкодити національній безпеці української держави. Про це сьогодні,15 липня, повідомила Поліція Хмельницької області.

Проросійськи налаштований молодик поширював у одній з популярних  соцмереж пропозицію грошової винагороди. Натомість користувачі мали б  надавати державі-агресору допомогу у підривній діяльності проти України.  

Зокрема, він пропонував мешканцям регіону ставити так звані «мітки» на заздалегідь вказаних ним об'єктах та будівлях для дестабілізації обстановки та поширення панічних настроїв серед населення. За одну «мітку» обіцяв виплату у сумі 30 доларів.

Відео дня

В операції брали участь співробітники СБУ  спільно з працівниками кіберполіції Хмельницької та Київської областей та оперативниками окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» (Бориспіль) Державної прикордонної служби.

Така протиправна діяльність дозволяє припустити можливе вчинення чоловіком й багатьох інших антиукраїнських провокацій та диверсій в регіоні.

Під час проведення обшуків за місцем проживання молодика правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон, травматичну та холодну зброю. 

Слідчі відкрили  кримінальне провадження за частиною 2 статті 113 Кримінального кодексу України (Диверсія). 

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, зміст статті “Диверсія”:  вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій, епізоотій чи епіфітотій, в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, - караються позбавленням волі строк 15 років або довічним ув'язненням з конфіскацію майна.

Ми вже повідомляли про медичну працівницю, яка на особистій сторінці у соцмережі оприлюднювала відеоматеріали з підтримкою «політики путіна». У своїх репостах та публікаціях прихильниця країни-агресорки поширювала прокремлівські заклики, підтримувала російських «асVабадітєлєй», заперечуючи  факт збройної агресії проти України.

Під час обшуку у колаборантки в помешканні знайшли російські прапори та інші предмети з російською символікою.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сава Катеринчук

    Ростріляйте його на хер.
  • Es fero

    ну якими треба бути тупими щоб наводити на свою країну ворогів і смерть і всі ці жахи!!!! головне на фото кімната да. їм дали прихисток. хай може і платний, але спокій і більш менш мирно, і це чучело навішало на вішальник шмоття своє і працювало на тому лежаку з одіял?????? чого ти ж ти чучело не в Харькові біля белгорода не лежиш там на свому шмотті і не волаєш.  добре в миру та спокої лежати? тварюки через них в країні біда!
  • Читач92

    Повністю підтримую Ірину
  • Ирина Косметико

    Вони шо там призивали рос мір потом сюди приперлись і тут його чекали приррошували? Скоти! Скільки людей загинуло через них!

keyboard_arrow_up