До бази МВС потрапило понад 570 хмельничан. За що їх розшукують

До бази МВС потрапило понад 570 хмельничан. За що їх розшукують
  • Щотижня знаходять орієнтовно 10 злочинців. 

  • Натомість 11 оголошують у розшук. 

  • За які злочини шукають та кого не можуть знайти десятиліттями?

Знайти зниклих родичів, речі чи вкрадений паспорт допоможуть розшукові обліки МВС. В них роками зберігаються великі обсяги інформації. З їхньою допомогою можна перевірити авто при купівлі, впевнитися у легітимності отриманої довідки чи перевірити працівника на предмет судимості. Ці рубрики досить популярні й мають щоденних відвідувачів. Невідмінну від стрічки під назвою “Особи, які переховуються від органів влади”. 

За час роботи Олександра, база допомогла правоохоронцям у пошуку злочинців лише раз. І то випадково. 

Відео дня

Насправді, за словами працівника карного розшуку, поліції дуже бракує пильності громадян у пошуку злочинців. 

А уникати у Хмельницькому та області дійсно є кого. Протягом кількох тижнів журналісти vsim.ua переглядали базу МВС. В ній відшукали понад 570 хмельничан (точну цифру не вказуємо, адже база оновлюється щогодини). Частина із них перебуває там по цивільних провадженнях. Тобто це боржники або аліментники. До речі, серед останніх - 13 жінок. А от по криміналу проходить понад 300 хмельничан та мешканців регіону. Найстарша громадянка, яку шукають правоохоронці Хмельниччини народилася ще у 1943 році. В розшуку жінка перебуває із 1999 року за шахрайство. Тобто не можуть її відшукати вже понад два десятиліття. 

Серед статей, за якими хмельничани перебувають у розшуку, найпопулярніші: стаття 185 ККУ - це крадіжка та 190 ККУ - шахрайство. За останньою досить часто шукають саме жінок. 

Цікава особливість, яку вдалося помітити аналізуючи базу МВС - це кількість злочинців у різних районах. Найбільше їх, за даними розшукових обліків, на Кам’янеччині. 

Звісно розмістити всіх хмельничан, яких розшукують правоохоронні органи, в матеріалі ми не можемо. Відтак обрали ТОП-8 найнебезпечніших. Їх шукають за статтею 115 ККУ - тобто за умисне вбивство та за статтею 187 ККУ (розбійний напад із застосуванням насильства).

Перебуває у розшуку з 1999 року за умисне вбивство. Суд дав дозвіл на його затримання, однак чоловіка не можуть знайти вже 20 років.

2. Клименко Олег Володимирович, 47 років

Перебуває у розшуку з 1997 року за умисне вбивство. Суд заочно обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, однак Олега Клименка до цього часу не розшукали.

Перебуває у розшуку з 2014 року за умисне вбивство. Суд заочно ухвалив взяти чоловіка під варту. Однак за місцем реєстрації, тобто в селі Немичинці Хмельницького району він не з’являється. Пошуки по території України не дають результатів уже 5 років.

4. Ломницький Артур Дмитрович, 42 роки

Майже 20 років не можуть знайти та затримати й Артура Ломницького (оголошено у розшук у 2000 році). Йому інкримінують відразу чотири статті ККУ: частина 3 статті 187  (розбій), частина 3 статті 185 (крадіжка), частина 1 статті 115 (умисне вбивство), частина 1 статті 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність). Суд заочно ухвалив взяти чоловіка під варту. Він особливо небезпечний, потрапив навіть до бази Інтерполу. 

Анатолія Шевчука розшукують з 2009 року. Правда не за вбивство, але від цього чоловік не менш небезпечний. Суд дав дозвіл на його затримання з метою приводу відразу за 4 статтями ККУ (частина 4 статті 187, частина 3 статті 186, частина 5 статті 185, частина 3 статті 289). Тобто у списку “подвигів” чоловіка: збройний напад з проникненням у житло, крадіжки, грабежі та незаконне заволодіння транспортним засобом. 

Зник із “поля зору” правоохоронних органів у 2006 році. Востаннє його бачили у Бердичеві Житомирської області. На Хмельниччині чоловіка розшукують за двома статтями ККУ (частиною 3 статті 187 та частиною 2 статті 289). Тобто за розбій із проникненням у чуже житло та застосуванням насилля до власників помешкання та за незаконне заволодіння чужим транспортним засобом. 

Анатолія Петрука в розшук оголосили нещодавно, з 11 лютого 2020 року. Правоохоронці розшукують чоловіка за підозрою в умисному вбивстві. 

Андрій Савчук потрапив до нашого списку особливо небезпечних через катування. Йому інкримінують частину 2 статті 127 ККУ. Тобто за катування його намагаються притягнути до відповідальності не вперше. У 2009 році суд заочно обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, однак спіймати його не вдалося. 

Довідково: Як хмельничани потрапляють до бази МВС

Потрапляють у базу МВС з інформаційного порталу Національної поліції. Туди вносять відомості про безвісти зниклих, злочинців та неідентифікованих трупів. 

База МВС оновлюється щогодинно та містить дані про всіх правопорушників, які скоїли злочини на території України та перебувають у внутрішньому розшуку. Частина з них громадяни інших країн. 

До речі, в базі МВС ми також відшукали понад 30 хмельничан, яких розшукує ТУ СБУ у Хмельницькій області. Всі вони проходять за різними частинами статті 258 ККУ (терористичний акт, створення терористичної групи). Всі зникли на Сході та всім загрожує мінімум 5-10 років за ґратами. По них ви зможете прочитати в черговому матеріалі на нашому сайті. Слідкуйте за оновленнями. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • В агро нароботу тут половина таких
  • Віталій Шевченко

    Як можна людину знайти, за фото якому 25років і більше...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up