З’явилися нові деталі справи хмельничанки Анни, яка викинула валізу з мертвим сином

З’явилися нові деталі справи хмельничанки Анни, яка викинула валізу з мертвим сином
  • Жінку відправили в СІЗО, але не через смерть 2-річного Сашка.
  • Її також звинувачують в крадіжці півмільйона гривень у власних батьків.
  • Підозрювана розплакалась, коли почула рішення судді.

Анну Пілявську, яка викинула валізу із мертвим тілом власної дитини на узбіччі Чернівців, шукали більше місця. Про резонансну справу писали регіональні та національні ЗМІ. Тому обличчя жінки було відоме всім. 

Близько шостої вечора п’ятниці, 2 серпня, патрульні отримали повідомлення від громадянки. Та розповіла, що в автобусі “Кам’янець-Подільський-Чернівці” перебуває особа, дуже схожа на жінку з орієнтування. Автобус зупинили  поблизу населеного пункту Шатава. В салоні дійсно перебувала Анна Пілявська. Правоохоронці затримали її. 

Вчора, 5 серпня, у Хмельницькому міськрайонному суді обирали запобіжний захід Анні Пілявській. Однак, звинувачували жінку не в тому, що вона у такий жахливий спосіб вирішила позбутися тіла власної дитини, а у крадіжці. 

Відео дня

Обікрала власних батьків

За даними слідства, Анна Пілявся перед тим, як поїхати з дому до Чернівців, поцупила чималу суму грошей у власних батьків. Про крадіжку до поліції заявив тато  дівчини. Відтак кримінальне провадження по справі перебувало у Хмельницькому міському відділі поліції ще з 29 травня. Про це повідомила речник ГУНП у Хмельницькій області Інна Глега. 

Дівчина винесла із будинку батьків коштовності, золоту монету, гроші та рушницю на суму понад півмільйона гривень. Про це vsim.ua повідомив перший заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Павло Маслюк. 

  • Слідчий місцевого відділу поліції повідомив 21-річну мешканку Хмельницького про підозру у вчинені злочину передбаченого частиною четвертою статті 185 ККУ. Тобто, за фактом таємного викрадення чужого майна у великих розмірах, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.  Так, перебуваючи в одній із квартир міста вона зі своїм спільником викрала велику суму грошових коштів. Також забрала сейф, у якому знаходилися гроші, обручки, золота монета та мисливська зброя. Всього поцупила майна на суму 572 тисячі гривень. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Наразі тривають слідчі дії. А в суді підозрюваній оберуть запобіжний захід, - повідомив прокурор.

Відправили до СІЗО

Обирали запобіжний захід Анні Пілявській на закритому судовому засіданні. Журналістів попросили вийти. Це було клопотання адвоката підсудної Руслана Прядуна. Він пояснив , що його підзахисна має складні стосунки з батьками. Наголосив також на тому, що під час слухання будуть обговорювати подробиці її приватного життя. Тому процедура має проходити за зачиненими дверима. Суддя Олександра Вітушинська підтримала позицію адвоката і надалі слухання відбувалося лише за участі учасників процесу. 

Однак, перед оголошенням рішення судді, журналістам дозволили зайти. Поки Олександра Вітушинська була у нарадчій кімнаті Анна Пілявська поводила себе досить спокійно. Спілкувалася зі своїм адвокатом, але більшість часу сиділа повернутою до вікна. Від камер вона всіляко ухилялася та ховалася за спиною захисника. 

Емоції на обличчі жінки можна було побачити лише після того, як суддя зачитала рішення. Коли Анна почула, що сидітиме у СІЗО на час досудового розслідування, вона почала плакати. 

Суддя Олександра Вітушинська врахувала всі ризики та відправила Анну Пілявську на 60 діб до СІЗО. Там вона перебуватиме до 2 жовтня. Вийти з місця тимчасового утримання вона може лише, якщо внесе заставу в 160 560 гривень. 

Що загрожує жінці за викинуте тіло дитини

Справою про смерть 2-річного Сашка та подальші дії його матері займається поліція міста Чернівці. Нагадаємо, саме там знайшли валізу з тілом дитини. В прес-службі ГУНП у Чернівецькій області повідомили, що факт смерті дитини від нападу астми підтвердила експертиза. Наразі тривають слідчі дії по встановленню участі мами у даному факті. 

  • Після того, як поліція допитала маму дитини, було призначено ще ряд експертиз. За їх результатами буде надано кінцеву правову оцінку діям Анни Пілявської. Наразі не має сумніву, що дитина померла від астми. Це підтвердила експертиза. Поки тривають слідчі дії, не можна конкретно сказати, яка стаття буде інкримінована жінці. Ймовірно, слідство клопотатиме про предявлення обвинувачень за статтею 166 ККУ, тобто злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною. Але це лише за попередніми даними, - повідомила речник ГУНП у Чернівецькій області Діана Козлова. 

Санкція статті, яку ймовірно інкримінують Анні Пілявській передбачає обмеження або позбавлення волі терміном від двох до п'яти років. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Ирина

    Родители не всегда виноваты, что такая дочь. Не укладывается в голове, ну болел ребенок астмой, случилось такое горе, хотя она должна была принять все меры, если это был не первый случай.  Почему не вызвать скорую, похоронить как положено, выкинула ребёночка как собачку. Это тварь, которую не назовешь человеком. 5 лет это ещё мало.

    Олег reply Ирина

    Винуваті-винуваті, батьки відповідають за дітей своїх, дід мав пів міліона гривень, міг би свого внука підлікувати від асми,чи хоча би поцікавитись ними.,побути поруч.,чи покласти їх в лікарню обох, чому таке відношення до рідної доньки?Внука не спас, доньку в тюрму, як нерідний...
  • Олег

    А батьки,що не могли їй допомагати,як всі нормальні батьки,чи порозводились і мають нові сімї?
  • Леонид Наседкин

    Какие родители,такая и дочь.
  • Lyubov Korobchuk

    Тут якась не стиковки в  тексті, автобус камянець подільський _ Чернівці  не їде через Шатаву!!!

    Lyubov Korobchuk reply Lyubov Korobchuk

    Юля Соловйова хоть одна розумна людина знайшлася

    Юля Соловйова reply Lyubov Korobchuk

    Марія Боднар Лісецька якщо з Хмельницького їхати на Кам'янець то да, але якщо з кам'янця на Чернівці, то через шатаву не їде

    Tatyana Korkushko reply Lyubov Korobchuk

    А куда ж їде ,що перелітає.

    Оксана Білецька reply Lyubov Korobchuk

    Lyubov  Korobchuk їде

    Lyubov Korobchuk reply Lyubov Korobchuk

    Інна Кушнір ти хоть раз їхала таким рейсом??? А ти знаєш цю територію??? Краще не сміши людей

    Inna Bisonova reply Lyubov Korobchuk

    Інна Кушнір Шатава перед Кам'янця, а Чернівці - після. Це як в Красилів через Малиничі їхати))))))))

    Інна Кушнір reply Lyubov Korobchuk

    Lyubov Korobchuk в кудою він їде?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up