Екс начальника Служби автодоріг Хмельниччини визнали винним у корупції: деталі

Екс начальника Служби автодоріг Хмельниччини визнали винним у корупції: деталі
  • Йдеться про Петра Гнидюка. Він 6 років очолював Службу автомобільних доріг області. 

  • Його судили за нецільове використання коштів для ремонту мосту через річку Случ. 

У понеділок, 9 січня, Вищий антикорупційний суд визнав винним колишнього очільника Служби автомобільних доріг в Хмельницькій області Петра Гнидюка. Його судили за нецільове використання бюджетних коштів при здійсненні ремонту автомобільного мосту на Старокостянтинівщиніі. Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на прес службу ВАКС.

— 9 січня 2023 року колегія суддів ВАКС визнала винуватим колишнього начальника Служби автомобільних доріг в Хмельницькій області в нецільовому використанні бюджетних коштів при здійсненні ремонту автомобільного мосту в Хмельницькій області. Суд перекваліфікував дії обвинуваченого із частини другої на частину першу статті 210 Кримінального кодексу України, оскільки прокурором не було доведено кваліфікуючої ознаки цього злочину – наявності особливо великих розмірів бюджетних коштів при здійсненні обвинуваченим їх нецільового використання. Так, суд визнав доведеним лише два епізоди нецільового використання бюджетних коштів на загальну суму 2,66 мільйонів гривень, що мали місце у 2019 році, – проінформував суд.

У повідомленні йдеться, що Гнидюку призначили штраф в розмірі 1 тисячі неоподаткованих мінімумів громадян, але через закінчення строків давності його звільнили від покарання.

Відео дня

Ремонт мосту через Случ

Нагадаємо, Гнидюка звинуватили в нецільовому використанні 11 мільйонів гривень з державного бюджету. Правоохоронці заявили, що у 2018 році було зруйновано міст через річку Случ у Старокостянтинові. Він потребував капітального ремонту.

Кошти на такі цілі не були закладені, а тому для проведення необхідних робіт та їх фінансування потрібно було провести відповідну бюджетну процедуру.

Попри це, Гнидюк, будучи керівником служби автодоріг таку роботу не організував, але здійснив закупівлю робіт з поточного обслуговування ділянки. У прокуратурі зазначили, що на це з держбюджету пішло 11 мільйонів.

Хто такий Петро Гнидюк

Петро Гнидюк народився і мешкав у Шепетівці. Закінчив Київський автомобільно-дорожній інститут та Львівський регіональний інститут державного управління при Президентові України. З 1984 року трудився в будівельній галузі Шепетівки. 

У період з 2002 до 2006 років працював першим заступником міського голови Шепетівки. Потім пішов у Службу автомобільних доріг у Хмельницькій області. У 2014 році став її начальником. На сервісі "Опендатабот", зазначено, що він очолював посаду до січня 2020 року. А після того працював заступником начальника з фінансово-економічних питань САД. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Андрей Кузнецов

    😊😅
  • Анжелика Храбуст

    Классссс, ні штрафів ні покарання- 11 лимонов,, знает таблицу деления……
  • Володимер Микуляк

    Да на..й невже , і що багато вкрав.
  • Віктор Гловацький

    Гнидник

keyboard_arrow_up