Екс-викладач ХНУ Цимбалюк каже, що нічого не пам’ятає, а свідомість втратив до смертельного зіткнення

Екс-викладач ХНУ Цимбалюк каже, що нічого не пам’ятає, а свідомість втратив до смертельного зіткнення
  • В апеляційному суді продовжиться розгляд справи по ДТП біля Шепетівки, в якій загинули двоє молодих людей.

  • Підозрюваний, водій «Volkswagen Jetta», Валентин Цимбалюк заявив, що його міг вдарити по голові хтось із пасажирів, від чого він втратив свідомість ще до зіткнення.

  • Суд вирішив провести додаткові експертизи, які мали б зробити під час досудового розслідування. Вони мають визначити швидкість руху учасників аварії.

«Люблю поїздки за кермом», особливо за поганих погодних умов. Працюю викладачем університету», - таке повідомлення залишив на «BlaBlaCar» Валентин Цимбалюк. Чергова поїздка уже колишнього викладача Хмельницького національного університету завершилася фатально. 4 лютого 2017-ого неподалік Шепетівки його «Volkswagen Jetta» виїхав на зустрічну і зітнувся із фурою «DAF».В результаті загинуло двоє пасажирів, які їхали на задньому сидінні – 32-річний чоловік і 30-річна жінка. 21-річний хлопець, який сидів спереду, отримав важкі травми і досі проходить лікування. Сам Валентин Цимбалюк відбувся легкими травмами. У загиблого чоловіка залишилася хвора мати і двоє братів. Без мами ростиме 4-річна дівчинка. Шепетівський міськрайонний суд визнав водія винним і призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі і 730 тисяч гривень компенсації потерпілим.

Сьогодні, 15 березня, в Апеляційному суді Хмельницької області продовжився розгляд справи по смертельні ДТП, обвинуваченим у якій є колишній викладач ХНУ Валентин Цимбалюк. На попередньому засіданні, яке пройшло 25 січня, оголосили перерву, щоб розібратися із документами.

Суддя Володимир Барчук тоді заявляв, що не вистачає усіх сторінок в одному із висновків експертів. Сьогодні ж він на початку засідання оголосив, що усі матеріали є і розпочав дебати. Заслухали виступи адвоката і обвинуваченого, позицію потерпілих і прокурора.

Відео дня

“Суд не врахував, що він є суспільно корисною особою”

Першою слово на дебатах надали адвокату обвинуваченого у смертельні ДТП Валентина Цимбалюка Оксані Барилюк. Вона хоче, щоб справу закрили через необґрунтованість рішення першої інстанції, яке прийняв Шепетівський міськрайонний суд 8 серпня 2017 року. Крім того, адвокат вважає, що суд не повинен зважати на покази потерпілого Миколи Терещука, який розповів суді деталі аварії.

Адвокат обвенуваченого оксана Барилюк
  • Рішення суду є незаконним і необґрунтованим. Під час судового розгляду в суді першої інстанції не було належним чином поза будь-яким розумним доведено те обвинувачення, яке було висунуто моєму підзахисному. В суді не було доведено, що він рухався зі швидкістю 110 кілометрів на годину, що він перед початком зміни руху розпочав маневр обгону. Також, під час перевірки доказів в апеляційній інстанції з’ясувалося, що не було проведено ряд досліджень, – заявила під час дебатів адвокат обвинуваченого Оксана Барилюк. – Звертаю увагу суду на те, що потерпілий стверджує про ті обставини, які відбувалися. А в судовому засіданні на сьогоднішній день потерпілий каже, що в силу свого захворювання він навіть не пам’ятає, що він робив в суді після закінчення розгляду справи під час ознайомлення з матеріалами. Тому говорити, що будь-які обвинувачення можуть ґрунтуватися на показах потерпілого, який не є технічним спеціалістом, який не володіє певними знаннями, і сприйняття ним обставин того ДТП є чисто суб’єктивним сприйняттям. На його показах обвинувачення ґрунтуватися не може. Вважаємо, що справа підлягає закриттю через відсутність і через недоведеність належними та допустимими доказами вини мого підзахисного.

Також Оксана Барилюк вважає, що 8 років ув’язнення для її підзахисного і 730 тисяч матеріальної і моральної компенсації є надто суворим вироком. Каже, що суд, вирішуючи питання про призначення покарання, абсолютно не врахував вимоги норм нотаріального права та процесуального права і не звернув увагу на особу обвинуваченого, не врахував пом’якшувальні обставини і призначив йому занадто суворе покарання із врахуванням його особи.

  • Суд не врахував, що він є суспільно корисною особою. Тому вважаємо призначене покарання є занадто суворим та підтримуємо клопотання, подане працівниками Хмельницького університету про те, що дане покарання підлягає пом’якшенню і є занадто суворим, - каже Оксана Барилюк.

Пасажир розбив голову водію?

Наступним надали слово Валентину Цимбалюку. Він нагадав усім, що не пам’ятає самої ДТП і подій до неї. Також розповів про свої версії того, як все відбулося. Подаємо кілька тез із виступу обвинуваченого.

Обвинувачений по справі Валентин Цимбалюк каже, що не пам'ятає, як трапилась аварія
  • Подій того часу я не пам’ятаю. Але завдяки тому, що я мав доступ до матеріалів справи, я саме на підставі цих матеріалів склав своє бачення ситуації, яка могла проходити за двома сценаріями.
  • Сценарій перший. Його підтримує сторона обвинувачення. Виїзд на зустрічну смугу для обгону, зіткнення, розкриття подушки безпеки і падіння водія до пасажирського сидіння, поранення голови водія якимось предметом невстановленим. Ну і далі вже рятувальні операції. Акцентую увагу на ті елементи, які мають значення.
  • Другий варіант розвитку подій. Почалося все з травмування водія. Нанесення водієві рубаної рани в ось це місце (показує місце на правій частині голови, - прим. авт.). Від такої рани водій втратив свідомість. Волосся набиралось кров’ю і через кілька секунд автомобіль виїхав на зустрічну смугу. В цей момент відбулося зіткнення. Під час зіткнення розкривається подушка безпеки. В цей же момент водій падає вправо на сидіння, а кров, накопичено у волосі водія, бризкає на подушку. Голова падає між сидіннями. Тому подушка розмазана кров’ю. І вже в такому стані водій перебував півгодини до того моменту, як рятувальники витягли його з автомобіля. Тобто послідовність подій відрізняється що в першій, що в другій ситуації.
  • Хочу звернути увагу, що все це відбувалося з тілом водія, який був без свідомості кілька секунд до зіткнення і кілька секунд після. Наведу факти, які присутні в кримінальній справі і підтверджують саме другий варіант розвитку подій, і заперечують перший. По-перше, кров на подушці безпеки могла бути тільки в другому випадку. Якщо водій звалився головою між сидіннями під час зіткнення і в момент розкриття подушки безпеки ніяк кров з голови водія приблизно на півметра на подушку безпеки попасти не могла.

Три варіанти нанесення травми голови водію від Валентина Цимбалюка:

1. Різке маневрування, гальмування чи поворот і задній пасажир, тримаючи в руках мобілку, наприклад, ненароком наніс удар.

2. Можливо, у потерпілої Кобзєвої (загибла у аварії 31-річна Ірина Корбзєва, - прим. авт.) був епілептичний приступ.

3. У тої ж Кобзєвої було нервове захворювання.

Призначили додаткові експертизи

Після дебатів колегія суддів відправилася до нарадчої кімнати. Коли повернулися, оголосили про перерву в розгляді справи. Пояснили це необхідністю проведення додаткових експертиз. Спеціалісти мають дослідити бортовий комп’ютер автомобіля Валентина Цимбалюка «Volkswagen Jetta» і тахометра вантажівки “DAF”.

Суддя Володимир Барчук каже, що додаткові експертизи поставлять крапку в справі. ДТП трапилося 4 лютого 2017 року.
  • Буде встановлено швидкість автомобілів експертним шляхом, а не зі слів, і буде поставлено крапку в даній справі, - промовив суддя Володимир Барчук.

Коли продовжиться розгляд справи, невідомо. Слідкуйте за розвитком подій на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Владимир Паенк

    Цей вбивця і словоблуд, який вбив двох молодих і здорових людей, третьйого зробив інвалідом, маленьку дівчинку сиротою, і цілий рік думав як оклевитати вбитих ним людей і не розкаятись,  ще назватись корисним для суспільства. То чим ця людина корисна для  суспільства?
  • Гарф Тобіш

    А в ж...пу  його випадково ніхто  не вдув в дорозі? і тому він виїхав на смугу зустрічного руху. Така теорія також має місце. Її потрібно також перевірити

    Анатолий Савчук reply Гарф Тобіш

    не плохо подметили=) Адвокат по фото стерва еще та..... еще и косоглазая ведьма.  Просто цырк реально какой то. Какую нахрен експертизу проводить. Она вообще не имеет никакого значения здесь. Вообще ноль. Бортовой комп максимум что может показать  это среднюю скорость .  Но скорость не в момент ДТП а  за  периуд експлуатацыи. Тойсть можно  ехать 150км в час в даный момент но через 10 минут ехать 50км в час и тогда комп скорость покажет  среднюю 100км в час.  А периуд может быть несколько лет езды и режимов скорости с какой двигается авто  милион. Сегодня ты едеш  с одной скоростю а завтра с другой так как выехал на трасу или наборот по городу. Тут и коню понятно что все делается для того что бы  заморозить дело
  • Люба Аршенюк

    В Україні мабуть ходить якась інфекція,бо тільки доходить до тюрми,різко починають хворіти,або амнезія або серцевий напад
  • Лилия Хоменко

    "Суд не врахував що він є суспільно корисний" всі решта були не корисними?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up