Гранати на дитячому майданчику в Хмельницькому: що відомо

Гранати на дитячому майданчику в Хмельницькому: що відомо
  • Два предмети, схожі на підствольні гранати, знайшли на дитячому майданчику. 
  • Що відомо про інцидент?

Автомобілі поліції й вибухотехніки. Так розпочався сьогодні, 20 березня, ранок для мешканців на проспекті Миру. В одному з дворів там виявили дві підствольні гранати. Предмети виявили на території дитячого майданчика близько 8-ої години ранку. Про інцидент хмельничани почали повідомляти у місцевих спільнотах й Telegram-каналах. Пізніше у соцмережах опублікували й відео, ймовірно зняте з вікна житлового будинку. На ньому видно, як у дворі працюють оперативні служби, місце події при цьому загородили стрічкою. 

За коментарем журналісти vsim.ua звернулись до поліції. Там інформацію підтвердили. 
Як повідомила інспектор з комунікації Хмельницького районного управління поліції Віра Мазур, вранці до правоохоронців дійсно надійшло повідомлення про те, що на дитячому майданчику по проспекту Миру виявили предмети, схожі на підствольні гранати. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група і вибухотехніки. 

Відео дня
  •  Предмети, схожі на підствольні гранати були вилучені та направлені на експертизу.  За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 263 “Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами або вибуховими речовинами” Кримінального кодексу України. І наразі проводяться слідчі дії. 

До слова, наразі правоохоронці не мають попередньої інформації про те, як вибухонебезпечні предмети могли опинитись на дитячому майданчику. Справою займаються слідчі.

Нагадаємо, наприкінці січня у квартирі на Львівському шосе трапився вибух. За інформацією поліції, чоловік намагався розібрати гранату, але вона вибухнуло. Загинуло двоє людей - 24-річний уродженець Шепетівського району та 51-річна хмельничанка. 

Варто додати, що за тиждень трапився ще один вибух гранати по цій вулиці. Чоловік кинув вибухівку просто в двір будинку. Тоді внаслідок вибуху повилітали вікна в двох автівках та в квартирах на перших трьох поверхах. 

Ще один інцидент трапився у Старосинявській громаді 8 березня.  Там постраждав 52-річний чоловік. На місце події тоді виїхали слідчі, вибухотехніки та кінолог з собакою. Виявили уламки підривника, корпус гранати та набої. Всі ці предмети вилучили й направили на експертизу. Попередньо встановили, що чоловік намагався розібрати гранату. Внаслідок цього й стався вибух.

Довідка:

  • Підствольні гранати - піротехнічні вироби 3 класу для імітації пострілу з підствольного гранатомета.
  • Запускаються за допомогою автономних гільзи серії “ДУГА”. Застосовуються в навчальних, розважальних, імітаційних, ознайомлювальних цілях при грі в страйкбол, пейнтбол, реконструкціях і зйомках кінофільмів.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Янна Гловюк

    Тепер буде страшно з дитиною на прогулянку вийти. Ніхто не знає, що там може валятися на тих майданчиках.
  • Anatoliy Slobodian

    ЕХ, ЦИМ ВОГОМ ТА ПО ДЕПУТАТАХ, ТА ПО ТІЙ ШОБЛІ, ЩО ПО КАБАКАХ ШАРИТЬСЯ.
  • Вика Виктория

    Дожились((

    Я так розумію,що перед тим як випустити дитину на ігровий майданчик необхідно прошерстити періметр на предмет вибухівки?
  • Александр Хмельницкий

    Вог 25

keyboard_arrow_up