Гроші брали, але не винні: про що говорили на суді хмельницькі активісти, яких взяли на хабарі

Гроші брали, але не винні: про що говорили на суді хмельницькі активісти, яких взяли на хабарі
Міру запобіжного заходу для підозрюваних обирала суддя Світлана Данькова (в центрі).
  • Хмельницькі активісти Анатолій Кравець і Григорій Дерев’янченко заперечують свою вину. 
  • Не заперечують, що керівник КП «Облпаливо» дав 600 доларів. Та вину кожен із активістів скидає один на одного.

Двоє хмельницьких активістів із різних організацій були затримані правоохоронцями на хабарі. Вони, як повідомляють в прокуратурі, вимагали 600 доларів від Михайла Блідного за те, що не заважатимуть йому працювати на посаді директора комунального підприємства “Облпаливо". 

«На початку березня Кравець та Дерев’янчук за попередньою змовою між собою вирішили заволодіти грошовими коштами Блідного шляхом вимагання за не створення штучних перешкод у вигляді громадських протестів щодо недопущення призначення останнього на посаду очільника комунального підприємства», - йдеться в обвинувальному акті.

У вимаганні 600 доларів США підозрюються Григорій Дерев’янчук (так звана територіальна громада Хмельницького) і Анатолій Кравець (ГО «Хмельницький майдан). Їм загрожує до семи років ув'язнення. Міру запобіжного заходу для них обирали окремо. На кожному із засідань вони розповіли кому, на їхню думку, вигідна ця справа й спихнули всю вину один на одного. Першим це зробив Григорій Дерев’янчук. Він відмовляється визнати свою вину, каже - був посередником. 

Відео дня

 - Угода була, що я зведу його (Михайла Блідного – прим. автора) з Кравцем і вони домовляться між собою, - заявив в суді Григорій Дерев’янчук.

Також чоловік розповів судді Світлані Даньковій, що дійсно брав гроші в Михайла Блідного. Зазначив, що просто мав передати їх Кравцю. Згадав він і про акцію протесту під стінами СБУ, яка відбулася 14 березня. Активіст заявив, що стояв із плакатом «Ні репресіям» і саме за таке вираження громадської позиції йому «шиють» кримінальну справ.

Звинувачення в сторону СБУ й прокуратури закинув і Анатолій Кравець.

 - Є просте знищення активістів, погрози активістам через цю справу. Я розумію, що сидять хлопці з СБУ, сидять прокурори, які готові Кравця тут замурувати. Й отам закатати в той асфальт, - заявив Анатолій Кравець.

Звинувачення у тому, що активістів нібито «душать» правоохоронні органи – єдине в чому зійшлися думки обох чоловіків. У інших своїх промовах вони лише звинувачували один одного. Анатолій Кравець зазначив, що усе - справа рук Дерев’янчука і він дзвонив до Блідного, ходив до нього й брав гроші.

 - Він прийшов з грошима, сів у машину й почав ними чомусь розкидатися, - заявив Анатолій Кравець. – Я йому казав, що не потрібен мені той Блідний. Я його й знати не хотів.

Прокуратура й слідчий просили в судді Світлани Данькової однакову міру запобіжних заходів для підозрюваних – два місяці під вартою або вихід під заставу в 2 мільйони гривень. Таку суму представники прокуратури пояснили тим, що це винятковий випадок, який набув суспільного розголосу.

Клопотання Світлана Данькова задовольнила. Анатолій Кравець і Григорій Дерев’янчук мають пробути в СІЗО до 26 травня. Також вони можуть вийти під заставу. Але значно меншу, ніж просили прокурори – по 100 тисяч гривень. Скоріш за все, кошти за обох чоловіків будуть внесені. Про бажання зробити це vsim.ua повідомили цивільні дружини підозрюваних. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Людмила Павлина ( Полёвчик)

    Це все заказуха щоб заховати за грати активістів які відкривають очі людям на продєлки нашоі влади Вчать відстоювати своі права намагаються заставити чиновників працювати для людей а не проти них Всіх не залякають і не засадять   бо скоро будуть самі за гратами за своі злочини
  • краина рад

    Шариков и Швондер))) 99,9% так званих активістів - це "отброски общества" бувший кримінал та інша не сама гарна частина суспільства. А їх лідери це вчорашні дебіли, а согодні - активіст майдану.
  • Сергій Якубенко

    Догралися. Мають за щось активісти жити і хліб з маслом їсти.

    Valera Rosanov reply Сергій Якубенко

    згоден. ці майданівці мають за шось жити. не у всіх же бізненс як в аліма. і то він його втримав завдяки зароблених на активістській діяльності (такій за яку взяли цих двох)
  • Антіпко

    Вся суть цих гнилих активістів. як вимагати бабло ні за шо - то всі разом. а як відповідати коли попалися то найшли двох крайніх. і ті один на одного спихають. А Алім який дав їм таке завдання взагалі вмив руки

    Valera Rosanov reply Антіпко

    Алім то взагалі клоун. Його хряк вигнав з кормушки і тепер тисне на майданутих з силових сторін
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up