Хлопці з Хмельниччини познущались над пам’ятником Бандері у Львові. Що їм загрожує

Хлопці з Хмельниччини познущались над пам’ятником Бандері у Львові. Що їм загрожує
Фото - поліція Львівської області
  • Поліція встановила особи вандалів, які облили фарбою пам’ятник Степану Бандері у Львові. 

На двох мешканців Хмельниччини чекає кримінальне покарання за акт вандалізму. Інцидент трапився 5 лютого на вулиці Митрополита Ангеловича у Львові. Близько опівночі невідомі хлопці кинули пляшки з фарбою у пам’ятник Степану Бандері, після чого втекли.

До пошуків зловмисників залучили ледь не всі служби Львова - правоохоронців, СБУ, спецпризначенців та прокуратуру. Оперативникам вдалось швидко розшукати винних. Серед них – двоє мешканців Хмельницької області. Про це повідомляють у поліції Львівської області.

Відео дня

Як з’ясувалось, хлопці навчаються в одному з львівських закладів – одному з них 19 років, іншому – 24. 

«Розкриття цього цинічного злочину, вчиненого у Львові, було справою честі для усіх правоохоронців. Проведеними оперативно-розшуковими заходами було встановлено осіб, причетних до скоєння цього злочину. За місцями їх проживання  проведені санкціоновані обшуки із залученням спецпризначенців поліції Львівщини, під час яких були вилучені речові докази», - йдеться у повідомленні поліції.

Слідчі вже повідомили юнакам про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 297 (Осквернення пам’ятника, спорудженого в пам’ять особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, борця за незалежність України у ХХ столітті, учасника партизанського руху, підпільника) Кримінального кодексу України.

Як додають в поліції, санкція цієї статті передбачає покарання - від 4 до 5 років обмеження волі або позбавлення волі від 4 до 7 років. Наразі триває досудове розслідування.

До слова, порушниками зацікавились не лише львівські правоохоронці, а й громадські активісти у Хмельницькому. Зокрема, місцевий блогер та активіст Андрій Попик залишив допис у мережі Фейсбук, де просить допомогти ідентифікувати хлопців. 

"Прохання знаючим людям зі Львова чи Хмельниччини "підсвітити" хто ці особи. Треба провести розширену "громадську перевірку" по цим персонажам і їх контактам", - написав активіст на своїй сторінці. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Анатолий Голощук

    Да   Если учесть что  Степан  Бандера  был признанным героем  Украины И был  борцом за  независимость Украины и это документально все   подтверждено то поступок  двух отморозков считается   преступным И конечно   нужно хорошо   над ними поработать   может сдесь   поработала  российская агентура Вот так  по логике кому  мешал  этот памятник ? Только врагам Украины   Да и сейчас за деньги а тем более за хорошие деньги мать родную продадут не то что памятник

    Хуан Матус reply Анатолий Голощук

    Признанным героем в твоих влажных снах? Не выплескивай сюда помои, которые ты принимаешь за свои мысли, не все такие извращенцы.
  • Татьяна Самарская

    ну это только фашпамятники нельзя трогать, ибо ценная история. Остальные даже нуна...
  • Леонид Слюсарчук

    Это  ведь  не  коррупционеры  и  не  чиновники.  Ребята  определились  с  псевдо  героем....Полиция  должна  гордится   своим  подвигом.  Она  угодила  власти.
  • Алексей Старший

    Так бы олигархов - воров ловили, как молодых парней, покрасивших памятник неоднозначной личности.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up