Хмельничанин не визнав себе винним у грабежі: що вирішив суд

Хмельничанин не визнав себе винним у грабежі: що вирішив суд
Фото ілюстративне

 

  • Чоловік під час бійки поцупив смартфон.

  • Також він викрав в друзів ще два мобільні.

У ніч на 10 травня 2019 року біля кав'ярні у Хмельницькому місцевий мешканець затіяв бійку. Під час неї він викрав з кишені джинсів потерпілого мобільний телефон «Samsung».

Зранку того ж дня чоловік непомітно забрав телефон «Xiaomi» з квартири свого товариша. 

А у грудні на зупинці громадського транспорту «Схід» вкрав мобільний в іншого друга. Той залишив свій «Samsung» ненадовго на лавці.

Відео дня

Суд визнав хмельничанина винним у двох крадіжках ("Таємне викрадення чужого майна") та грабежі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб ("Відкрите викрадення чужого майна"). Його позбавили волі на 4 роки.

Чоловік визнав, що поцупив телефони у друзів. А от причетність до грабежу незнайомця заперечував. Подав апеляцію. Просив скасувати частково вирок.

За його словами, тієї ночі біля кафе сталася масова бійка між відвідувачами. Він теж брав у ній участь. Після бійки – на землі знайшов мобільний і запитав, хто загубив. Його знайомий без жодних пояснень забрав телефон собі. Факт передачі засудженим краденого мобільного чоловікові з його ж компанії підтвердили й свідки.

Однак, потерпілий власник вкраденого смартфона запевнив: саме обвинувачений під час конфлікту повалив його на землю, завдав кілька ударів і витягнув з кишені смартфон.

Що вирішив Хмельницький апеляційний суд?

Те, що підсудний комусь його потім віддав, не свідчить про відсутність у нього наміру заволодіти чужим майном – Хмельницький апеляційний суд погодився з висновком місцевого суду. Покази про непричетність до пограбування судді розцінили як намагання заплутати слідство з метою уникнення кримінальної відповідальності.

«Дані показання обвинуваченого є суперечливі та не узгоджуються із показаннями свідків та потерпілого», – констатує апеляційний суд.

«При призначенні покарання місцевий суд врахував, що обвинувачений свою вину у вчиненні грабежу не визнав, у скоєному не розкаявся, негативно характеризується, раніше неодноразово судимий за вчинення умисних злочинів, на шлях виправлення не став.Ці обставини характеризують обвинуваченого як особу, схильну до протиправних проявів. Це дає підстави вважати, що, перебуваючи на волі, він може продовжити злочинну діяльність»," – наголосив суд й апеляцію грабіжника відхилили.

Читайте також:



 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up