Хмельничанин убив 80-літню жінку, обікрав та підпалив її квартиру

Хмельничанин убив 80-літню жінку, обікрав та підпалив її квартиру
фото зі сторінки Нацполіції у Хмельницькій області
  • Чоловік раніше жив зі старенькою по сусідству.
  • За скоєне йому «світить» довічне.

Із вікон однієї з квартир, що на вулиці Волочиській у Хмельницькому, 23 вересня валив дим. Двері – зачинені. Сусіди занепокоїлися. Набрали «102». Оповіли, в помешканні живе 80-літня бабуся.

Стареньку правоохоронці знайшли. Мертву. Як згодом показала експертиза, жінку задушили.

Родичі загиблої, роззирнувшись, повідомили: з квартири зникли понад 20 тисяч гривень, ювелірні вироби, техніка й документи. Що в помешканні щось шукали, було видно неозброєним оком. Усе довкола – перевернуто. Підпал, зловмисник, вчинив, аби приховати злочин.

Відео дня

Оперативно-розшукові заходи тривали впродовж тижня. Правоохоронці врешті встановили особу злочинця. Ним, зазначають, виявився 30-річний хмельничанин, який уже притягувався до кримінальної відповідальності. Зі старенькою він був знайомий, бо мешкав раніше по сусідству.

Під час обшуків поліцейські вилучили у зловмисника викрадені документи та речі. Техніку й частину ювелірних виробів він уже встиг збути, проте правоохоронці встановили покупців і вилучили їх.

Наразі чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі вже оголосили йому про підозру за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 3 ст. 357 (викрадення документів) Кримінального кодексу України.

За скоєне хмельничанну загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Найближчим часом у суді йому оберуть міру запобіжного заходу на період розслідування.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up