Хмельницькі ДБРівці спіймали на хабарі митника. Що про нього відомо

Хмельницькі ДБРівці спіймали на хабарі митника. Що про нього відомо
  • Фіскала з Рівненщини затримали 18 травня.

  • Його звинувачують у вимаганні та отриманні хабарів.

  • Сьогодні у Хмельницькому вирішували, чи випускати його із СІЗО.

Митника затримали 18 травня. За версією слідства, він вимагав та отримував гроші за безперешкодне провезення в Україну продуктів з Білорусі. Кримінальну справу на фіскала відкрило хмельницьке теруправління Державного бюро розслідувань. Сьогодні, 21 травня, митнику обирали запобіжний захід. Журналісти vsim.ua побували на судовому засіданні та дізналися подробиці цієї справи. Чи залишати затриманого в СІЗО, вирішували у Хмельницькому міськрайонному суді. Справу розглядав суддя Володимир Бондарчук.

Що відомо про спійманого на хабарі митника

Деталі щодо справи розповіли слідчий, прокурор та захисник обвинуваченого під час відкритого судового. Ми дізналися, що підозрюваного звуть Олег Паламарчук і йому 24 роки. Мешкає він в одному з сіл Рівненського району Рівненської області. Чоловік одружений та має вищу освіту. На момент затримання він працював старшим державним інспектором митного поста «Городище» Дубровицького району Рівненської області.

У реєстрі НАЗК є електронна декларація Олега Паламарчука за 2018 рік. У ній вказаний автомобіль «Mitsubishi Lancer», придбаний 2017 року за 210 тисяч гривень. Також є зарплата у майже 102 тисячі гривень, отримана у Рівненській митниці Державної фіскальної служби. Є й  готівка у розмірі 170 тисяч гривень, яка є спільною власністю митника та його дружини. Відомостей щодо нерухомості у декларації немає.

Відео дня

У чому звинувачують Олега Паламарчука

Затриманого митника звинувачують у тому, що він протягом березня, квітня та травня систематично вимагав та отримував неправомірну вигоду від людей, які перетинали державний кордон. За версією слідства, він вимагав гроші за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення митного законодавства.

Під час засідання слідчий назвав кілька таких випадків. Наприклад, 14 травня громадянка України везла з Білорусі 17 пляшок алкоголю для власних потреб. Олег Паламарчук нібито отримав від неї 1000 гривень та 40 доларів, щоб не складати адмінпротокол за порушення митних правил.

Кримінальне провадження розпочали 26 березня 2019 року за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу. Затримали Олега Паламарчука 18 травня. На питання судді про визнання своєї вини він невпевнено відповів: «Визнаю… Якби ще не відійшов…»

Що вирішив суд

Затриманому митнику призначили цілодобовий домашній арешт по 16 липня. Олега Паламарчука зобов’язали носити електронний браслет, а також з’являтися до слідчого, прокурора та суду на вимогу. Йому заборонили змінювати місце роботи, служби чи проживання без дозволу. Також Олегу Паламарчуку не можна спілкуватися зі свідками по справі.

Суд врахував надані захисником позитивну характеристику із сільської ради та довідку про хронічні хвороби. Сторона обвинувачення наполягала на арешті з правом внесення застави. Олега Паламарчука звільнили одразу після того, як суддя зачитав рішення.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up