Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво

Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
  • Посадовець брав гроші за те, щоб підприємці без документів могли викидати небезпечні відходи.

У Хмельницькому на хабарі викрили ще одного посадовця. Він працює на керівній посаді в одному із комунальних підприємств, яке підпорядковується міській раді. За даними поліції, чоловік вимагав у підприємців гроші за прийом і утилізацію небезпечних відходів без відповідної документації.

Посадовець налагодив схему отримання хабарів від підприємців за прийом і утилізацію люмінесцентних ламп, автомобільних шин тощо. Необхідну документацію за прийом таких відходів не оформляв. 

Про один із випадків розповіли в прокуратурі. Керівник комунального підприємства вимагав від хмельничанина гроші за переробку відпрацьованих автомобільних шин. Ціна «вирішення» питання становила 8 000 гривень. 

Відео дня

Після отримання коштів підозрюваний наполіг, щоб під час вивозу наступного автомобіля з шинами йому дали хабар в розмірі відповідному вазі сміття. Вартість коливалась від 1 000 до 3 000 гривень за тонну.

Його затримали після отримання другого траншу у розмірі 13 500 гривень..Загальна ж сума хабаря складала 21 500 гривень. Це було в січні. Тепер же слідство завершилося і справу вже передано до суду. Чоловік відповідатиме за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ. Санкція статті передбачає покарання в розмірі від 5 до 10 років ув’язнення.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Віктор Кравчук

    А прізвище цьог бариги,чи відкупльовується , картавий з майбахами відмаже
  • Юрій Михайлович

    А що,на поліграф не поїде?
  • nina kolomiyets

    Більше вкрав як Хмельницькі керівники ???

keyboard_arrow_up