Хмельницького адвоката, якого спіймали на хабарництві, помістили під цілодобовий домашній арешт

Хмельницького адвоката, якого спіймали на хабарництві, помістили під цілодобовий домашній арешт
Фото ілюстративне
  • Адвоката Вадима Макарова затримали неподалік міськрайонного суду.

  • Правозахисник обіцяв своєму клієнту за 1 500 доларів вплинути на рішення судді. 

  • Дізнавайтесь що ухвалив суд. 

Днями Печерський райсуд Києва відмовив слідчому Головного управління Нацполіції у взятті під варту адвоката, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за вплив на суддю. Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу суду.

Йдеться про адвоката Вадима Макарова. Нагадаємо вам історію цієї справи. 

Фото зі сторінки Вадима Макарова у Facebook

Що передувало затриманню

30 серпня цього року поліція затримала водія за керування в нетверезому стані. Йому виписали адмінпротокол за 130-ю статтею КУпаП. А 12 вересня горе-водій зателефонував раніше незнайомому адвокатові, аби той представляв його інтереси під час слухання справи в Хмельницькому міськрайонному суді.

Відео дня

За кілька годин адвокат і клієнт зустрілися на Зарічанській. Правозахисник повідомив потенційному клієнту, що вже знає про розгляд судом справи про адмінправопорушення. Адвокат розповів, що справу можна зам’яти, а позитивне вирішення коштуватиме 1 500 доларів, що еквівалентно було 54 852, 9 гривень. 

У разі несплати цієї суми адвокат погрожував чоловіку позбавленням права керування автомобілем.

Одержання хабаря

У матеріалах справи вказано, що клієнт під контролем правоохоронців передав гроші адвокатові. Разом з тим в ухвалі йдеться, що 1 листопада  о 9.25 на вулиці Героїв Майдану при затриманні біля приміщення суду в правозахисника вилучили тільки 1 200 доларів. Куди поділися решта коштів наразі не зазначають. Відомо, що будівлю суду також обшукали.

Фото Нацполіції

Адвоката підозрюють в одержанні хабаря infoза вплив на прийняття рішення суддею, поєднаному з вимаганням такої вигоди.

Захисник підозрюваного заперечував проти тримання під вартою, посилаючись на відсутність вагомості наявних доказів про вчинення його клієнтом злочину.

Фото Нацполіції

Що вирішив суд

Суд врахував дані про особу підозрюваного, який раніше не судимий, має постійне місце проживання та родину, міцні соціальні зв’язки, стан здоров’я. Відтак було вирішено, що цілодобового домашнього арешту вистачить для запобігання ризикам. 

Адвоката звільнили з-під варти в залі суду, однак зобов’язали:

Він перебуватиме під цілодобовим арештом до 2 січня 2023 року включно.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач 007.

    Тепер Цей горе Водій буде рік без прав, 17 тисяч штрафу заплатить+ судовий збір + авто в армію віддасть+ через рік часу ще на перездачу на права піде, і саме несмішне якщо адвокат брав гроші для судді то де затриманий суддя?!
  • Юрій Гудок

    Покарання буде штраф в розмірі 5500 грн. Така категорія справ носить покарання у нас саме так. Все шо стосується корупції у нас в Україні святе (((
  • ЧитачЧитачів

    А до чого тут Печерський суд? Чи це єдиний суд з яким можна домовитись.
  • PutnickFree

    Тю так це навіть не хабар, а плата за адвокатські послуги, якщо його притягнуть до відповідальності це буде означати що він нікчемний адвокат ;)

    Готовий представляти його інтереси в суді і кваліфіковано впливати на прийняття рішення суддею в правовому полі за певну винагороду, розмір якої обговорюється окремо після ознайомлення з матеріалами справи. :)))))

keyboard_arrow_up