Дізналися ім’я адвоката, якого затримали на хабарі у Хмельницькому

Дізналися ім’я адвоката, якого затримали на хабарі у Хмельницькому
  • За 1 500 доларів обіцяв вплинути на рішення судді.
  • Біля міськрайонного суду затримали місцевого адвоката. 
  • Що про нього відомо?

Минулого тижня журналістка vsim.ua розповідала вам про найбільші хабарі, які брали в Хмельницькому протягом 5 років. Серед них були суми від 2 до 12 тисяч доларів. Під час отримання грошей затримували викладачів, керівника комунального підприємства та інших. Детальніше про все дізнавайтеся в матеріалі за посиланням. 

Вчора, 2 листопада, стало відомо про ще один випадок отримання хабаря. Цього разу затримали хмельницького адвоката. Сталося це біля міськрайонного суду, на вулиці Героїв Майдану. Як повідомили правоохоронці, він вимагав гроші у свого клієнта, справу якого мали розглядати за статтею 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Коли за нетверезе водіння на чоловіка склали протокол, він звернувся до адвоката. Той повідомив клієнту, що треба дати 1,5 тисячі доларів хабаря. Натомість адвокат обіцяв вплинути на суддю міськрайонного суду, аби правопорушника не притягнули до відповідальності. У разі несплати цієї суми адвокат погрожував чоловіку позбавленням права керування автомобілем.

Відео дня

Затримали адвоката 1 листопада, під час отримання другої частини грошей - 1 200 доларів. У поліції розповіли, що йому вже оголосили про підозру за частиною 3 статті 369-2 ККУ (Одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди). Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає ув’язнення терміном до восьми років з конфіскацією майна.

У повідомленні правоохоронців додавалися фото з місця затримання. Попри те, що на них є приховані обличчя, журналісти vsim.ua припустили, що один із людей на світлині - адвокат Вадим Макаров. Минулого року він навідувався до редакції ВСІМ з метою отримати відповідь на адвокатський запит по справі смертельної ДТП із 11-річною Софією Чорнобай. У ній він виступав захисником обвинуваченого мотоцикліста Сергія Владико. 

Про те, що затриманим адвокатом є саме Вадим Макаров, розповіла і мама загиблої в аварії дівчинки, Наталія Чорнобай. Вона зазначила в коментарях під новиною на сайті vsim.ua наступне:

- Це саме той адвокат, який захищає водія мотоцикла, який у 2019 році забрав життя моєї доньки Чорнобай Софії. Тому про порядність даної особи можна тільки мріяти. На даний час захищає винуватця в апеляційному суді. Дитини немає вже 3 роки, а винні так і не покарані, завдяки роботі "чесних" адвокатів.

Аби впевнитися в особі затриманого, ми звернулися до наших джерел у правоохоронних органах. Відразу троє незалежних один від одного осіб з різних структур підтвердили нам, що затриманий - Вадим Макаров.

Нет описания фото.
Фото зі сторінки Вадима Макарова у Facebook

Вадим Макаров входить до Національної асоціації адвокатів України. Свідоцтво адвоката отримав обласним КДКА у 2012 році. Надає індивідуальну адвокатську діяльність. Займається як кримінальними, так і адміністративними справами. 

За даними міськрайонного суду, у листопаді-грудні мають розглядати такі справи, де захисником є адвокат Вадим Макаров:

Ми слідкуватимемо за розвитком подій у справі адвоката Вадима Макарова. Тому стежте за оновленнями на нашому сайті. 

Адвокат Вадим Макаров у суді по справі смертельної ДТП із Софією Чорнобай

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Читач45

    З колишніх поліцейських ніколи не вийде адвоката: в них психологія  "посадити" залишилася в крові навіки. І навіть нормально хабаря не можуть ні взяти, ні дати.
  • Валерий Тесленко

    А про суддю шось мовчать)))
  • ЧитачЧитачів

    Він ще за цю статтю може вас подати до суду, адже 2 ст. 2 Кримінального кодексу України: «Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду».

    PutnickFree reply ЧитачЧитачів

    Я вже не раз казав, що наші журналісти колись дограються ;)

    Якщо попали на справжнього адвоката то так і буде, а якщо цей адвокат тільки здатен клієнтів доїти, то його теж трохи подоять!
  • ЧитачЧитачів

keyboard_arrow_up