Керівника Держгеокадастру Хмельниччини підозрюють в «оборудках» із землею (ВІДЕО)

Керівника Держгеокадастру Хмельниччини підозрюють в «оборудках» із землею (ВІДЕО)
Колаж vsim.ua
  • Посадовець передав 16 гектарів земель київській фірмі з вирощування зернових. 

  • Він завдав державі збитків на 700 тисяч гривень. 

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику Головного управління Держгеокадастру Хмельницької області. Посадовця підозрюють в “оборудках” із землею, інформують у бюро. 

Правоохоронці з’ясували, що керівник підписав кілька наказів і виділив 16 гектарів земель під ведення особистого господарства 8 місцевим громадянам. При цьому він не перевірив, що ці люди вже раніше отримували землю. Більше того, за кілька днів після набуття права власності вони передали «свої» землі одній зі столичних фірм, що займається вирощуванням зернових культур.

Йдеться про землі Китайгородської та Староушицької селищних рад Кам’янець-Подільського району. Такі махінації завдали державі збитків на майже 700 тисяч гривень.

Відео дня

Керівником Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області є Василенко Василь Миколайович. Це вказано на сайті установи. Чоловік знаходиться на цій посаді з вересня 2017 року.

Фото з сайту Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області

У ДБР додають, що посадовця затримали.

Наразі слідство також перевіряє чи не отримував високопосадовець хабарі за земельні “оборудки”. Також вивчаються інші можливі епізоди незаконного виділення землі.

Чиновник підозрюється у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Правоохоронці обирають для нього запобіжного заходу та вирішують чи відсторонити Василенка від посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Тут і далі фото ДБР

Нагадаємо, наприкінці квітня правоохоронцям стало відомо про незаконну роздачу земель Миролюбненської територіальної громади Старокостянтинівського району. За інформацією слідства, в обхід законодавства посадовці роздали приватним особам близько 40 гектрарів землі, ринкова вартість яких орієнтовно складає 3 мільйони гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Юрій Поберезький

    Зничив,,,2800, сосонок пометр півтора і йому все пройшло, а як хтось зріже отаку сосенкцу то штраф не малий ,а головне що все купляно не законо, закони наші гумані
  • Світлана Данчук

    Як гарно перевірити, то виявиться що там через одного такі посадовці.
  • Яна Афанасьева

    Один другого лучше 🙈Коррупция рулит. И не говорите мне что это все происходит без ведома мера
  • Зоя Кутасевич

    Вони усі бандіти при владі,що він сам собі взяв?

keyboard_arrow_up