Побиття військового у соборі: потерпілий хоче 238 тисяч компенсації

Побиття військового у соборі: потерпілий хоче 238 тисяч компенсації
Прокурор (стоїть), далі двоє представників Артура Ананьєва та сам потерпілий
  • Події у храмі в центрі Хмельницького мали тривалі наслідки.

  • Зокрема, це чергова хвиля переходів церков до ПЦУ.

  • Тепер же до суду дійшла справа проти вже колишнього іподиякона, якого підозрюють у побитті колишнього військового.

  • Розповідаємо, що відбувалося під час судового засідання.

У Хмельницькому відбувся черговий розгляд судової справи іподиякона Ігоря Слободяна, який обвинувачують у побитті колишнього військового Артура Ананьєва. Засідання відбулося сьогодні, 7 червня, у приміщенні Хмельницького міськрайонного суду на Героїв Майдану. Його відвідав журналіст vsim.ua. Розповідаємо, що там відбувалося.

Але спершу коротко нагадаємо попередні події. Вранці 2 квітня цього року Артур Ананьєв прийшов у храм на Володимирській, 113, тоді ще УПЦ. На відео, яке з’явилося у соцмережах, видно, що на нього у храмі кидається священнослужитель і б’є ногами. Далі Артура Ананьєва відтісняють до стіни та тримають кілька людей. При цьому він запиту — «скільки людей має вмерти, щоб ви…» (далі на відео нерозбірливо). Потім чоловіка виводять у передпокій храму й при цьому продовжують тримати. Відтак він падає на підлогу й Ігор Слободян сідає на нього, таким чином утримуючи. Потім Артура Ананьєва відпускають.

Після цих подій Ігор Солободян почав переховуватися і його оголосили у розшук. Він записав відеозвернення, де розповів, що ховається, бо боїться за своє життя. Також сказав, що у храмі Артур Ананьєв облив одного зі священнослужителів водою, потім скинув його з кафедри та порвав йому одяг. Згодом Слободян таки з’явився до правоохоронних органів. Йому оголосили про підозру та обрали запобіжний захід — особисте зобов’язання.

Відео дня

Тепер же перейдемо до засідання, яке відбулося сьогодні, 7 червня. На нього прийшли потерпілий Артур Ананьєв, обвинувачуваний Ігор Слободян, їхні відповідно представники та адвокат, а також прокурор.

Ігорю Слободяну прокурор зачитав обвинувальний акт. Згідно з ним, тепер уже іподиякону інкримінують частину 2 статті 125, тобто «умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності».

Прокурор також заявив клопотання про долучення цивільного позову. Його подала Національна служба здоров’я України. Вона вимагає відшкодувати витрати на лікування у розмірі 4 208 гривень, яке проводила Хмельницька міська лікарня. Тривалість стаціонарного лікування Артура Ананьєва склала 11 днів. Також зі сторони обвинувачення був заявлений позов на відшкодування моральної шкоди на 200 000 гривень та матеріальної на майже 37 925 гривень.

Після цього почався допит Ананьєва. У цілому він розповів про події того дня, описані в цьому матеріалі вище, також уточнюючі питання ставили прокурор та суддя. Також до цього долучився і адвокат Слободяна. Зокрема, запитував, чи є Ананьєв учасником об’єднання «Фенікс».

За словами адвоката, воно «є радикальним об’єднанням партії „Свобода“, яке спеціалізується якраз на вчиненні провокацій, іншого ряду незаконних дій». Ананьєв на це питання не відповів. Також адвокат питав, чи є Ананьєв прихожанином храму і приходив з ним ще хтось. На обидва питання той заперечив.

Згодом адвокат Артура Ананьєва попросив завершити засідання та продовжити розгляд згодом, оскільки мав їхати на суд у Дунаївці. Присутні на це погодилися. У справі ще мають допитати свідків та обвинувачуваного Ігоря Слободяна. Наступне засідання призначене на 14:00 29 червня. Слідкуйте за оновленнями.

Ігор Слободян та його адвокат

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (46)
  • Olga Khmelevskaya

    Мало вимагає. Треба щоб той піп руснявий з довідкою з психдиспансеру ( а хто  не в курсі, то вона у нього офіційно є) все життя працював на цього військового. А то розвелося жирних руснявих і їх адептів , котрі за них виють
  • Єлезавета Довганич

    Уб'є вас Божа палиця

    Олекса Шумейко reply Єлезавета Довганич

    Це ти про себе?
  • Inna Hananova

    Мало симчишин заплатив за провокацію в Соборі? А мільйон він не хоче? Напав на протодиякона, порвав облачення, зірвав богослужіння, облив прихожан і протодиякона водою, скинув Євангеліє на підлогу і хоче грошей. Класний спосіб заробітку.

    Амелі reply Inna Hananova

    100% САМЕ ТАК, АЛЕ ДЕЯКІ ТОГО НЕ РОЗУМІЮТЬ

    Олекса Шумейко reply Inna Hananova

    Інна, і ти тут дупу рвеш за гундяєвських, московських попів, які надихали московських окупантів вбивати українців. Ці сатанисти ніякого відношення до християнства не мають, бо проповідують сатанизм і д'яволізм. Цей  воїн зробив те, що не спромоглася  українська влада зробити протягом десяти років війни з московськими окупантами. Слава воїну! Слава ЗСУ!

    Амелі reply Олекса Шумейко

    СМЕРТЬ ЗРАДНИКАМ І ПРОВОКАТОРАМ

    Олекса Шумейко reply Амелі

    Амелі ти з виповзла з якого мухосранська, що тут кукурікаєш про зрадників і провокаторів?
  • Олекса Шумейко

    Набігла тут гундяєвська саранча і рве дупи за мацкоських окупантів.

keyboard_arrow_up