Комунальник з Хмельницького брав хабарі за утилізацію небезпечних відходів

Комунальник з Хмельницького брав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
Фото ГУ НП та Хмельницької обласної прокуратури
  • Він оформлював прийом люмінесцентних ламп, автомобільних шин.

  • За утилізацію тонни відпрацьованих шин вимагав від 1 до 3 тисяч гривень. 

У Хмельницькому на хабарі викрили ще одного посадовця. Він працює на керівній посаді в одному із комунальних підприємств, яке підпорядковується міській раді. За даними поліції, чоловік вимагав у підприємців гроші за прийом і утилізацію небезпечних відходів без відповідної документації.

Посадовець налагодив схему отримання хабарів від підприємців за прийом і утилізацію люмінесцентних ламп, автомобільних шин тощо. Необхідну документацію за прийом таких відходів не оформляв. 

Про один із випадків розповіли в прокуратурі. Керівник комунального підприємства вимагав від хмельничанина гроші за переробку відпрацьованих автомобільних шин. Ціна «вирішення» питання становила 8 000 гривень. 

Відео дня

Після отримання коштів підозрюваний наполіг, щоб під час вивозу наступного автомобіля з шинами йому дали хабар в розмірі відповідному вазі сміття. Вартість коливалась від 1 000 до 3 000 гривень за тонну.

Його затримали після отримання другого траншу у розмірі 13 500 гривень..Загальна ж сума хабаря складала 21 500 гривень.

Наразі слідчі оголосили затриманому підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання в розмірі від 5 до 10 років ув’язнення.

Але розслідування ще триває. Наразі правоохоронці встановлюють осіб,  які також можуть бути задіяні в корупційній схемі. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Nina Palyanytsya

    Прахадімци
  • Віктор

    Звичайно "сонцесяйний" нічого не знав і % не отримував!!!😂😂😂
  • Валентина Присяжна

    Це кращий мер !!!
  • Олексій Анатолійович

    Команда семчишина в ділі 😂😂😂😂💪

keyboard_arrow_up