У Хмельницькій ОВА звільнилася чиновниця, підозрювана у хабарництві

У Хмельницькій ОВА звільнилася чиновниця, підозрювана у хабарництві
  • Посадовицю підозрювали в отриманні хабаря за видачу дозволів.

Директор департаменту природних ресурсів Хмельницької обласної військової адміністрації Ганна Богданович звільнилася зі своєї посади. Відповідне розпорядження підписав перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. Причиною звільнення у документі вказане власне бажання посадовиці. Розпорядження датоване 3 січня, а оприлюднене вчора, 9 січня.

Нагадаємо, що наприкінці квітня минулого року поліція повідомила про викриття корупційної схеми у департаменті екології ОВА. За даними правоохоронців, чиновники заробляли на видачі дозвільних документів. Посередником між ними та замовниками був приватний підприємець. Суми винагороди коливалися від 10 000 до 50 000 гривень — це залежало від виду необхідного документа.

Згодом Ганна Богданович розповіла, що знайдені у неї гроші були зарплатою, яку вона зняла з банкомата. Саме викриття чиновниця охарактеризувала як «маски-шоу» та «гоп-стоп в стилі 90-х». За її словами, факт того, що то була зарплата, підтвердив суд.

Відео дня

Всі звинувачення у корупції вона заперечила. Варто зазначити, що правоохоронці в процесі обшуків (не тільки в кабінеті Богданович, а й вдома у фігурантів) знайшли загалом понад 375 тисяч гривень у різних валютах. Пізніше Ганну Богданович відсторонили від посади та посадили під цілодобовий домашній арешт. Чим закінчилася справа, наразі невідомо — у реєстрі судових рішень за останні чотири місяці документів щодо неї не було.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Илона Сидорчук

    Та що там взагалі відбувається, в цій структурі? Коли туди прийдуть люди, які зацікавлені в перемозі, подолати ворога, а не набивати кармани????

    читач34 reply Илона Сидорчук

    Можливо, ніколи. Бо в такі "структури" беруть тільки "своїх" і "по дзвінку",навіть якщо ти пройшов співбесіду на відмінно.
  • Василь Шевчук

    А чому не посадили???
  • Андрій

    Просто звільнилась і все?
  • Олександр

    Звільнилася? А чому не посадять на 12 років під час військового стану? Корупція і хабарництво пронизане товстою ниткою крізь судочинства.

keyboard_arrow_up