Лікаря перинатального центру підозрюють у торгівлі дитиною

Лікаря перинатального центру підозрюють у торгівлі дитиною
  • В перинатальному центрі на Хотовицького лікар організувала схему «усиновлення» новонародженої дитини.

  • За версією поліції, робила вона все це в обхід законної процедури.

  • За це отримала гроші, а тепер ризикує понести кримінальну відповідальність.

Заступника головного лікаря Хмельницького міського перинатального центру підозрюють у торгівлі людьми. Разом із нею під підозру підпали ще дві жінки, одна з яких народжувала у центрі дитину. Про це повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області. За версією правоохоронців, восени минулого року 25-річна мешканка Кіровоградської області народила у Хмельницькому дитину.

У перинатальному центрі породілля перебувала під іменем іншої жінки. Остання мала отримати дитину після народження. Організатором цієї схеми була заступниця головного лікаря з медичної частини. У повідомленні поліції йдеться, що вона використала службове становище та підробила документи щодо вагітності та пологів.

Жінку, яка народжувала дитину, звуть Оксана. Завагітніла вона у Польщі, коли була на заробітках. Про це йдеться у сюжеті «Надзвичайних новин», знятому у жовтні 2019 року. Коли Оксана повернулася в Україну, робити аборт було вже запізно. Тому вирішила поїхати у Вінницю, народити дитину та залишити її.

Відео дня

Там Оксана познайомилася з Аліною — жінкою, яка кілько років безуспішно лікувалася від безпліддя. Жінка хотіла усиновити дитину, яку Оксана мала народити. Аліна запропонувала вагітній переїхати до Хмельницького, де поселила її в готелі та забезпечувала всім необхідним. У період вагітності за Оксаною спостерігала лікар приватної клініки. Вона запропонувала вагітній народжувати за підробленими документами, аби уникнути складної процедури усиновлення.

У перинатальний центр Оксана прийшла народжувати з ксерокопією паспорта Аліни, але з власною фотографією. Таким чином новонароджена дитина юридично мала стати дитиною Аліни. У сюжеті йдеться, що лікаркою, яка запропонувала цю схему, була Олена Вавринчук. Вона працює у репродуктивній клініці, що носить її ім’я. Вона ж за сумісництвом була заступником головного лікаря перинатального центру з медичної частини. Оксана у сюжеті розповіла, що Олена Вавринчук брала за оформлення документів гроші. Платила їй Аліна, і вона ж була у палаті з Оксаною, а на пологах перерізала дитині пуповину. Відразу після народження дитину Оксани віддали Аліні.

Олена Вавринчук під час спілкування з журналістами свою провину заперечила. Розповіла також, що Оксана надійшла до перинатального центру на партнерські пологи. Аліна, як вважала лікар, була родичкою Оксани. За словами Олени Вавринчук, документацію Оксани вели в іншому пологовому будинку. І з боку міського перинатального центру жодних порушень не було.

Під час зйомок сюжету журналісти помітили, у палаті разом з немовлям була Аліна та її чоловік. Олена Вавринчук сказала, що не знаю, чому так сталося. Керівник відділу ювенальної юстиції прокуратури Хмельницької області Петро Нікітюк тоді розповів, що за цими подіями порушили кілька кримінальних проваджень. Йдеться про торгівлю людьми, отримання неправомірної вигоди службовою особою та підробка документів.

У сюжеті назвали суми грошей, які отримали Олена Вавринчук та породіля Оксана. Це 2000 доларів та 10 000 гривень відповідно. Про події стало відомо завдяки матері Оксани. Та подумала, що її доньці загрожує небезпека, та подзвонила до поліції. На момент виходу сюжету Оксана все ще планувала відмовитися від дитини, а Аліна з чоловіком — усиновити немовля.

Згідно з повідомленням поліції, всім трьом фігурантам справи оголосили про підозру та вирішують питання про обрання запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Любить гроші будь-якою ціною”: що відомо про лікарку з Хмельницького, яку підозрюють у торгівлі дитиною 

Світлина від Поліція Хмельницької області.

Світлина від Поліція Хмельницької області.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (71)
  • Dima Shman

    Олена професіонал у своїй діяльності і чудова людина, а  так звана мама, яка народила дитину- це просто су..а, яка зіпсувала життя для дитини і всім хто був поруч, але з другого боку,  схоже на підставу.
  • Коля Березюк

    Я не знаю який вона спеціаліст, але вважаю що в цій ситуації поганого вона нічого не зробила
  • Юлія

    Согласна! Елену Михайловну знаю давно, родила у неё 2 чудесных детей. Всегда было много претендентов на место зам.глав.врача а тут назначили её. Я уверенна что она здесь не при чём!!!! Специально всю эту ситуацию слили на неё.
  • Юлія

    Це все спеціально зроблено! Багато бажаючих займати посаду Олени Михайлівни...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up