Мама вбила 4-річну доньку Віку: з'явилося нове рішення суду

Мама вбила 4-річну доньку Віку: з'явилося нове рішення суду
Використані фото із сюжету ТСН. На колажі вбита дитина та її рідна мама, яку засудили на 10 років.
  • Жінку раніше визнали винною у побитті донечки, яка в результаті померла в лікарні.
  • Вона не погодилася із вироком і подала апеляцію.
  • Що вирішив Хмельницький апеляційний суд?

Жінку визнали винною у смерті рідної 4-ріної доньки рішенням Хмельницького міськрайонного суду. Її дали 10 років позбавлення волі. Також її зобов'язали відшкодувати 106 062 гривні витрат на лікування потерпілої дитини. Таке рішення було прийнято в листопаді 2021 року. 34-річна жінка подала апеляцію, вважаючи, що доказів, які б підтверджували її вину, у справі немає.

Що було до цього

Дівчинка Віка із своєю старшою 6-річною сестрою проживали в прийомній сім'ї. Там опинилися через те, що рідна мати від них відмовилася. Та в жінки виникло бажання повернути рідних дітей. Їй вдалося зробити це через суд. Зробила це після того, як вчергове вийшла заміж. Про це раніше повідомляли в "ТСН".

Відео дня

Через два місяці після цього 4-річна дитина потрапила до реанімації. Дівчинку привезли без свідомості до реанімації із численними забоями і переломом передпліччя 7 жовтня. Вона була у вкрай важкому стані. Кілька тижнів медики боролись за життя малечі. На жаль, дива не сталося, 2 листопада дівчинка померла в реанімаційному відділенні.  Це було у 2020 році.

"Її не били, вона впала"

У судовому засіданні жінка заперечувала свою вину, стверджувала, що дитина травмувалася, упавши з гойдалки, і у неї були приступи, під час яких вона падала, билася, була агресивною, дряпалася, рвала на собі волосся.

Свідком в суді була жінка, в якої жила Віка із своєю сестрою. Вона повідомила, що у дівчинки ніколи не було подібних приступів, а результати її медичних оглядів свідчать, що дитина була здорова.

Нове рішення суду

"Обвинувачена оскаржила вирок до апеляційного суду, просила його скасувати, а провадження щодо неї закрити на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК. На її думку, доказів, які б підтверджували її вину, у справі немає", - йдеться у повідомленні пресслужби апеляційного суду, яке було опубліковане сьогодні, 15 лютого.

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок міськрайонного суду, а її апеляційну скаргу – без задоволення. Тому жінка має відбувати покарання у вигляді позбавлення волі на максимальний, передбачений КК України, строк в 10 років.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Влада Побережник

    Жах
  • Надя Дузь

    О, Боже...
  • Читач86

    Это ещё мало!
  • Наталия Дремлюга

    За грати

    Маріанна Дубова reply Наталия Дремлюга

    і тих хто повернув цій горе-мамі дитину з сім'ї в якій вона  проживала до цього

keyboard_arrow_up