Мешканка Волочиська хотіла купити 2 кілограми ртуті та вивезти за кордон

Мешканка Волочиська хотіла купити 2 кілограми ртуті та вивезти за кордон
Ілюстративне фото
  • Жінка домовилася купити ртуть у військовій частині.
  • Відтак хотіла вивезти у Дубай та продати.

Мешканка міста Волочиськ у квітні цього року вирішила купити партію ртуті та продати її за кордоном. Вона домовилася про придбання металу з командиром військової частини, де зберігалася ртуть. За два кілограми вона мала заплатити 5000 доларів. Продати її хотіла у Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати) особам, яких слідство не встановило.

У липні жінка купила перша партію ртуті з 300 грамів за 100 доларів у якості завдатку. Вона хотіла провезти метал в особистих речах через кордон у Чернівецькій області. Остання межує з Молдовою та Румунією. Втім, цьому завадили співробітники СБУ, які того ж місяця провели у неї обшук.

Жінці оголосили про підозру у підготовці до контрабанди незаконному перевезенні отруйних речовин. У вересні вона уклала зі слідством угоду про визнання винуватості. 16 жовтня угоду затвердили в суді. Жінці призначили 71 400 гривень штрафу. Також вона має сплатити 1900 гривень за експертизи. 100 доларів конфіскували в дохід держави. Про це з посиланням на реєстр судових рішень сьогодні, 20 жовтня, повідомило видання Zaxid.net.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up