На Хмельниччині чиновник міграційної служби продавав росіянам українські паспорти

На Хмельниччині чиновник міграційної служби продавав росіянам українські паспорти
Фото зі сторінки Теруправління ДБР у Хмельницькому
  • Коштував такий паспорт 5 тисяч доларів.

Державне бюро розслідувань оголосило про підозру працівнику відокремленого територіального підрозділу Управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області, який брав участь у незаконному «бізнесі» з видачі українських паспортів росіянам.

Згідно з даними ДБР, упродовж 2020-2021 років працівники міграційної служби Хмельниччини підробляли паспорти у вигляді ID-карток. Підставою для їх видачі були дані померлих громадян України. Отримати такий документ можна було за 5 тисяч доларів США.

Серед «замовників» були, зокрема, й громадяни російської федерації. Документи ці вони  використовували для отримання легальних закордонних паспортів й кредитів, реєстрації бізнесу тощо.

Відео дня

Злочинну схему правоохоронці виявили й заблокували ще торік наприкінці жовтня. Після завершення експертиз одному з її активних учасників – працівнику відокремленого територіального підрозділу Управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області – оголосили про підозру. За службове підроблення йому загрожує до 3 років ув’язнення.

Слідчі дії тривають. Готують підозри іншим учасникам злочинної схеми, зокрема й керівнику територіального підрозділу Державної міграційної служби України в Хмельницькій області.

Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Лариса Береза

    Як сьогодні можна віднестися до такої особи???  Наживаються хто де може.   А де совість людська???  Немає прощення такому.
  • Читач97

    3 года?!Вы смеётесь?!Учебную гранату в руку,и на юг,скота!
  • Инна Стручок

    Трибунал!!!
  • Сніжана Тинів

    А чого такий малий строк,і мабудь точно відкупиться

keyboard_arrow_up