На Хмельниччині викрили ще трьох прихильників “руского міра”

На Хмельниччині викрили ще трьох прихильників “руского міра”
Фото ілюстративне
  • Хмельничанин розповсюджувавав в “Однокласниках” пропагандистські пости.

  • Шепетівчанин вихваляв загарбників та захоплювався «тувімскімі бойцамі».

  • А пенсіонер в Ярмолинцях вступив в перепалку з військовими та заперечував, що йде війна.

В Хмельницькій області викрили ще трьох колаборантів. Один із них мешкає в Хмельницькому, інший — в Шепетівці. третій — в Ярмолинцях. Всі троє — чоловіки. Про це повідомляють в прокуратурі.  

Так, у березні-травні цього року 57-річний хмельничанин, використовуючи власний акаунт у забороненій соцмережі, неодноразово розповсюджував матеріали, де виправдовував напад рф на Україну. Він поширював у мережі пропагандистські пости щодо підтримки бойовиків так званих «ДНР/ЛНР» та поширював дезінформацію про українських військовослужбовців.

У Шепетівці чоловік поширював на особистій сторінці у тій же забороненій соціальній мережі ворожу пропаганду на підтримку загарбницької політики кремля. Вихваляв загарбників та бойовиків незаконних збройних формувань квазіреспублік «Л/ДНР», захоплювався «тувімскімі бойцамі», які чинили злочини на тимчасово окупованих територіях України.

Відео дня

Ще один пенсіонер з Ярмолинець, перебуваючи в черзі в магазині, помітив військовослужбовців та вирішив висловити свою думку щодо війни в державі. Чоловік заявив, що війська рф та росія не проводять будь-яких бойових дій проти України, а хто влаштував війну «надо рассудить».

Усіх трьох затримали правоохоронці. Наразі у межах відкритих кримінальних проваджень фігурантам повідомили про підозри за ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Загалом, з початку повномасштабної агресії рф правоохоронці розслідують понад 35 кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності в Хмельницькій області. Четверо зловмисників вже засуджено, ще десяти особам повідомлено про підозру. 

Нагадаємо, нещодавно також судили уродженця Воркути, який  називав вторгнення військ рф в Україну «спецоперацією», поширював пропагандистські наративи про «денацифікацію», демонізував чинну владу України та ЗСУ.

Він виправдовував невибіркові бомбардування та обстріли Маріуполя, що призвели до загибелі тисяч мирних жителів, необхідністю знищення полку «Азов», який, за його твердженням, сповідує «фашистську та нацистську» ідеологію. Суд також присудив йому рік умовно. Що про це думають хмельничани — читайте за посиланням

Також судили хмельничанку за колабораціонізм. Вона заперечувала вторгнення росії на територію України та закликала українських військових скласти зброю і “припинити вбивати мирне населення”. А також раділа щасливому поверненню військових рф додому та приниженню бійців полку “Азов”, які здавались в полон. Жінка також отримала 1 рік умовно. 

Як ви гадаєте, справедливе покарання для подібних злочинів? Пишіть свої думки в коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Галина Гаврилюк

    Хіба це покарання? Це знущання над нашими воїнами та Україною.   А якщо вже а нас такі гуманні закони, то покарання треба призначати по максимуму а не по мінімуму. Ну це вже навіть і не смішно - "пенсіонеру заборонили 10 років займати посади". Та йому похер на ті посади - він пенсіонер. Гадаю, що за такі вироки пора вже суддям призначати покарання.
  • Алла Гурц

    А це вже страшно !!! Біля нас ходять безмозглі чудовиська !!!
  • Альона Трембач

    Що за безмозглі тварюки, що їм повилазило,що робить рашка. Геть з України,або ростріл, за зраду, нам таких не треба
  • Es fero

    суки йобані на ваших руках вашими діями кров і загибелі наших хлопців і наших громадян!!!!! аааа я не можу як так можна!!!!!!!!!!!! це не жарти це війна! ніхто не має права забирати чуже життя а ці зрадники зрадили нашу країну наших людей. будьте прокляті! рашка хуйло.

keyboard_arrow_up