На Хмельниччині під приводом зняття порчі ошукали пенсіонерку

На Хмельниччині під приводом зняття порчі ошукали пенсіонерку
Фото ілюстративне

 

У поліції розповіли про випадки шахрайства на Хмельниччині. 

 

Вчора, 26 липня, у Кам'янці-Подільському по вулиці Драгоманова шахрайка ошукала 84-річну жінку. Вона втерлась в довіру до старенької й під приводом зняття порчі виманила в неї 400 доларів США та 7 000 гривень. Зрозумівши, що трапилось, пенсіонерка зателефонувала до поліції. 

Ще одне звернення надійшло 25 липня: псевдопокупець зателефонував через один із месенджерів 48-річному мешканцю Дунаєвець. Він ніби-то хотів купити велосипед. Оголошення про його продаж потерпілий попередньо розмістив на відомому інтернет-сайті. Шахрай дізнався персональні дані банківської картки чоловіка і зняв з неї 9724 гривні.

І вже сьогодні вранці, 27 липня, до поліції із заявою звернулась 58-річна кам’янчанка. Вона повідомила про те, що 17 липня незнайомець подзвонив на її мобільний і представився працівником банку. Під приводом проведення банківських операцій із безпеки, шахрай заволодів грошима із банківських карт жінки у сумі 105 608 гривень.

Відео дня

За всіма цими фактами відкрили кримінальні провадження за статтею “Шахрайство” Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування.

Раніше ми повідомляли про інтернет-шахраїв, які ошукали 32-річну хмельничанку. Вони зламали сторінку її рідної сестри в одній із соціальних мереж. З акаунту сестри вони написали потерпілій, що її племінниця сильно обпеклась окропом. Піддавшись емоціям і бажанню негайно допомогти рідним, потерпіла перерахувала шахраям близько 10 тисяч гривень.

Поліція нагадує: 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Андрей Кузнецов

    Маса малохольних...
  • Галина Волкова Брилко

    Вже скiльки пишуть та кажуть не ,, купуватись'' на дзвiнки нiби-то з банку а всеодно люди роблять свое-результат досить плачевний.
  • Владимир Шевченко

    Так ведьмы и гадалки все мошенницы ,врут шо помогут а потом у людей только проблемы и пропажа денег .
  • Мария Фокина

    Не дивно

keyboard_arrow_up