На Хмельниччині правоохоронці викрили злочинну групу, що торгувала фальсифікатом (ФОТО)

На Хмельниччині правоохоронці викрили злочинну групу, що торгувала фальсифікатом (ФОТО)
Світлини зі сторінок Поліції Хмельницької області та Хмельницької обласної прокуратури
  • Хмельничан упіймали на гарячому.

  • Поліцейські провели 15 санкціонованих обшуків.

  • Підозрюваним загрожує до 5 років в’язниці.

Виготовленням, зберіганням і збутом фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів займалися троє хмельничан.

За даними слідства, організатором угрупування є 34-річний хмельничанин. Він розробив план злочинної діяльності, до якої залучив ще двох мешканців Хмельницького.

«У червні цього року чоловіки придбали понад 1000 літрів фальсифікату та збули майже половину з придбаного під виглядом горілки та коньяку», - зазначають в обласній прокуратурі.

Відео дня

Горілку та коньяк шахраї виготовляли в підпільного цеху, без дотримання будь-яких вимог і стандартів. Ліпили марку відомого бренду й реалізовували алкоголь в мережі роздрібної торгівлі краю.

Окрім того, купували тютюнові вироби, клеїли підроблену торгову марку, - й перепродували.  

І «бізнес» й далі б процвітав, якби правоохоронці не впіймали хмельничан на гарячому. Накрили їх під час чергової реалізації незаконної продукції.

За місцем проживання, у транспортних засобах фігурантів, а також у складських та виробничих приміщеннях поліцейські провели 15 санкціонованих обшуків.

Під час них, зазначають в обласній поліції, виявили та вилучили

Загальна вартість вилученої сировини і готової продукції за цінами «чорного ринку» становить понад пів мільйона гривень.

На усе вилучене суд наклав арешт.

Загалом правоохоронці задокументували 6 фактів незаконного збуту членами групи підакцизної продукції на суму понад 250 тисяч гривень.

У рамках розслідування призначено ряд експертиз.

Організатору та двом найактивнішим членам злочинної групи слідчі вже оголосили про підозри за ч. 3 ст. 28 ч.ч. 1, 2 ст. 204 ККУ (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 5 років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Жадібність фраєрів згубила.

keyboard_arrow_up