Що відомо про хлопця, який згвалтував і задушив 16-річну Валерію в Гречанах

Що відомо про хлопця, який згвалтував і задушив 16-річну Валерію в Гречанах
  • 16-річна Валерія того дня добиралася до рідного села, що в Чорноострівській тергромаді.
  • Проте додому дівчина так і не доїхала.
  • Випадковий перехожий знайшов її мертвою на перехресті вулиць Зенітна та Вокзальна.
  • Ким є той, хто позбавив Валерію життя?

Історія, що швидше схожа на страшний трилер, сталася у Хмельницькому на початку липня. Тоді місто сколихнула новина про мертву дівчину, яку знайшли в Гречанах. 

Її помітив випадковий перехожий. Було це 6 липня. Той викликав правоохоронців. Спершу особу дівчини не могли встановити. Працівники поліції навіть розмістили оголошення у соцмережах із проханням допомогти. В результаті - дівчину впізнали.

Журналістка vsim.ua з’ясувала, що 16-річна Валерія родом з села Засадьки в Чорноострівській тергромаді. Її бабуся розповіла, що того дня онука поїхала в Хмельницький, аби зустрітися з подругою. Вже ввечері мала бути вдома. Проте згодом  на телефонні дзвінки більше не відповідала й у село не повернулася. Більше про Валерію, яку знайшли мертвою, дізнавайтеся тут - Їй було 16: дізналися, хто та дівчина, яку знайшли мертвою в Гречанах. 

Відео дня

Вже наступного дня, після виявлення тіла, вбивцю Валерії затримали. У скоєному він зізнався. Йому повідомили про підозру та розпочали досудове розслідування. Інформація про події того вечора подана в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Тим, хто позбавив дівчину життя, виявився 20-річний хлопець. Він розповів, що того дня, близько 22:30 зустрів Валерію, з якою раніше знайомий не був. Сталося це на перехресті Зенітної та Вокзальної (там, де й знайшли тіло, - прим. автора). Підозрюваний розповідав слідчим, що хотів із нею ближче познайомитися. Дівчина йому відмовила. Тоді у 20-річного хлопця виникло бажання її вбити. 

Хлопець дістав зі своєї кофти шнурок й закинув його навколо шиї дівчини. Він повалив Валерію на землю. Однією рукою тримав шию, а іншою стягнув з неї одяг та згвалтував. Тоді він схопив пальцями її за шию і задушив. Як встановила експертиза, смерть дівчини наступила саме внаслідок механічної асфіксії від стискання шиї. Після скоєного, зловмисник викрав у потерпілої телефон та банківську картку.

Сам хлопець родом з Олешина. Його батьки розлучилися. Матір проживає окремо й має іншу сім’ю. Зловмисник жив разом із татом, який помер напередодні вчинення криміналу. Саме так зазначено в судовому реєстрі.

Розповіла про обвинуваченого і дівчина, яка навчалася з ним в одній школі. Віта каже: його завжди всі боялися. Мовляв, він крав і бився. Та ніхто й не думав, що дійде до вбивства. 

Наразі по цій справі триває досудове розслідування. Під час цього хлопець перебуває під вартою. Термін дії цього запобіжного заходу до 2 вересня. Згодом його продовжать або змінять. 

Мешканця Олешина підозрюють у вчиненні злочину за статтею “Умисне вбивство, поєднане зі зґвалтуванням або сексуальним насильством” Кримінального кодексу України. За тяжкий злочин йому може загрожувати до 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі. 

Читайте також: На Прибузькій знайшли тіло чоловіка

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (54)
  • Сергей Сипиридонов

    Блядь, скільки тупорилих людей. От ви кажете довічне, насильство, домагання.. А як стосовно провокації і спокушання. Жінки прикрашають і оголюють себе щоб продати себе дорожче і на них звернули увагу. При цьому хочуть поваги і рівності, гарного мужика. Ви ж пам'ятаєте як вдягались до війни, тепер носять більш закриті і розхлябані одежі, що не підкреслюють жіночі тіла. Плюс інет, порнографію ніхто не відміняє чогось. А вона розбещює людей. Ну і природа людини тваринна всеж, Ч вбиває себе, Ж дивиться рецепти.
  • Алла Юлдашівна

    Віта не суди когось а подивись за своєю сім'єю за яке вбивство вчинене сидів твії тато вбим рідну маму бо вона була п'яна
  • Читач05

    Якого кормить вбивцю 15 років?!В штрафний батальйон,в саме пекло,з вилами,так щоб попав в полон і відчув на собі тяготи і лішенія.Слава Україні!
  • Djj Bv

    Вручить эму повестку и на передовую 🤬

    LenovoA526 Lenovo reply Djj Bv

    А хіба на війні виправна колонія?  Ми гордимося нашими ЗСУ, а таким як він там не місце. Місце для нього одне - тюрма.

keyboard_arrow_up