На Хмельниччині шахрай-гастролер «кинув» пенсіонерку на 11 тисяч доларів

На Хмельниччині шахрай-гастролер «кинув» пенсіонерку на 11 тисяч доларів
Фото зі сторінки Нацполіції в Хмельницькій області
  • Одесит скористався стандартною шахрайською схемою «ваш родич у біді».
  • Зловмисника впіймали на Вінничині.

До жительки Старокостянтинова зателефонував невідомий. Представився лікарем. Сповістив, що її донька потрапила в ДТП. Терміново потрібні гроші на лікування. Він під’їде та забере.

Налякана пенсіонерка погодилася на все. Назвала адресу, а за якийсь час вже й гроші йому в руки передала. Аж 11 тисяч доларів!

Тільки згодом жінка допетрала, що її обдурили. Кинулася до поліції.

Відео дня

Провівши ряд оперативно-розшукових заходів, правоохоронці швидко встановили особу зловмисника. Ним виявився 46-літній одесит із багатим кримінальним минулим.

Хмельниччинною він вже «погастролював», тож рушив у тур Вінничиною. Правоохоронці вислали колегам орієнтування. Ті й зустріли шахрая. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі відділу поліції №1, що в Старокостянтинові, відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Санкція статті, зазначають, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Наразі вирішують питання про оголошення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up