Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра

Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра
Фото: Поліція Хмельницької області
  • Чоловіку загрожує кримінальна відповідальність.

На Хмельниччині правоохоронці затримали чоловіка, який у період нересту виловлював рибу за допомогою сіток. Такими діями він завдав природі шкоди на 800 тисяч гривень.

Про це повідомили у поліції.

Як йдеться у дописі, 30 квітня працівники поліції та рибоохоронного патруля провели рейд на річці Вовк поблизу селища Летичів. Під час перевірки вони виявили 45-річного чоловіка, який у період нересту виловлював рибу за допомогою сіток. Більше того, кажуть правоохоронці, підозрюваний займався незаконною риболовлею в межах ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Долина».

Відео дня

Поліцейські вилучили в «рибалки» три сітки загальною довжиною майже пів кілометра, човен, а також понад 80 кг риби та раків.

«Сума збитків, завданих навколишньому середовищу, оцінюється приблизно у 800 тисяч гривень», зазначають у пресслужбі.

Так, на чоловіка слідчі відкрили справу за фактом незаконного зайняття рибним промислом. Максимальне покарання за такі дії може бути у вигляді обмеження волі до двох років.

Читайте також: На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Viktor Zavalyuk

    Ніяк не понажирається голота
  • Андрій Бай

    Ситуація з рибою у річках і так загрозлива,а тут ще усілякі свині в нерест ловлять сіткою!! Це ж не порибалив вудочкою на вечерю. І головне сама людина нічого не зрозуміє,що накоїв. А шо,все життя ловив і була риба- скаже воно

keyboard_arrow_up