На Хмельниччині юнака засудили за порнофайли. Чи не занадто жорсткими є покарання за подібні злочини? (ОПИТУВАННЯ)

На Хмельниччині юнака засудили за порнофайли. Чи не занадто жорсткими є покарання за подібні злочини? (ОПИТУВАННЯ)
Фото ілюстративне
  • 17-річного юнака визнали винним у розповсюдження порнографічних матеріалів і, зокрема, дитячого порно.

  • Його покарали 5 роками ув'язнення з відтермінуванням виконання вироку.

  • Тарас Сіромський зареєстрував петицію “Про легалізацію еротики та порно на території України”. 

 

У 2020 році 15-річний підліток завантажив з Інтернету на свій мобільний телефон фотографії та відео порнографічного характеру. Окремі з них містили дитяче порно. Також він пересилав їх у телеграмі двом друзям-одноліткам.

У суді свою вину юнак визнав повністю, просив суворо його не карати. Розповів, що рекламу еротичного змісту побачив у одній з груп в інстаграмі. З цікавості перейшов за посиланням. Файли, які там побачив, вирішив переслати своїм друзям, котрі не були проти. Розумів – фото й відео суперечать принципам моральності, але не думав, що його дії є злочинними. Про це повідомляє пресслужба Хмельницького апеляційного суду

Батько юнака, законний представник неповнолітнього обвинуваченого у суді, запевнив, що дитина росте у повноцінній благополучній сім’ї. До думки сина в родині дослухаються і його підтримують. Хлопець займається спортом, добре вчиться й до цього батьки не мали з ним жодних проблем.Суд врахував пом'якшувальні обставини: позитивні характеристики за місцем проживання, навчання і відпочинку, високий рівень соціальних навичок, хороший інтелектуальний, фізичний і психічний розвиток, особисті якості, відсутність друзів чи знайомих з антисоціальних груп, шкідливих звичок.

Відео дня

Зрештою, 17-річного юнака, сьогодні, 6 липня, визнали винним у розповсюдження порнографічних матеріалів і, зокрема, дитячого порно. Суд призначив остаточне покарання – 5 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування на 2-річний іспитовий строк.

Водночас 4 липня на сайті петицій Президента України Тарас Сіромський зареєстрував звернення “Про легалізацію еротики та порно на території України”. Зокрема, автор стверджує, що суди у подібних справах “нагадують середньовіччя”.

Свою позицію Тарас Сіромський аргументує так:

Автор вважає, що легалізація еротики та порно - це “ідеальний шанс” принести гроші в український бюджет. Він не приховує свого захоплення еротичними спільнотами від українок для підтримки українських солдатів на фронті. 

Тарас Сіромський додає: “Виходить, що ці дівчата, онліфанс і вебкам моделі, які пожертвували гроші на ЗСУ, автоматично попадають під кримінальну відповідальність. Тому зараз дуже важливо зняти заборони на еротику та порно і легалізувати їх в Україні! ”

Альтернативна думка

На думку експертів, залучення у порноіндустрію руйнує психіку та знищує самооцінку. Порноакторки, до прикладу, значно частіше наважуються на самогубства, страждають на наркотичну й алкогольну залежності. Їм складно створити родину і вийти з порнобізнесу. Про трагічні долі відомих порноакторок читайте тут.

Регулярний перегляд полунички може викликати порнозалежність, знизити якість сексуального життя. Зрештою, частина прихильників жанру взагалі відмовляються від близькості з реальними людьми.

В багатьох кримінальних справах стосовно ґвалтівників та збоченців йдеться про їхнє захоплення певними жанрами жорсткого порно чи дитячою порнографією.

Опитування

Чи варто легалізовувати порноіндустрію в Україні?

Читайте також:

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Leopard Leoparda

    пересилання ссилки  це розповсюдження ? я думала він продавав це людям... ну а так то все що пов.язано з дітьми і ось цим всім- вважаю злочином. злочинці роблять. злочинці розповсюджують. яке експертам діло як шкодять відео?  скоро заборонять і закохуватисть і займатись с..м і всім іншим. будем як роботи. але дитяче категорично ні,  і злочин.

keyboard_arrow_up