На ремонті доріг в Хмельницькому «відмивали» гроші? За кого взялися правоохоронці

На ремонті доріг в Хмельницькому «відмивали» гроші? За кого взялися правоохоронці
Вулиця Вишнева, яку ремонтували ТОВ І ПП "Будмаксплюс".
  • Бюджетні гривні Хмельницького могли потрапити не за призначенням. Чиновників і підприємців запідозрили у махінаціях під час ремонту доріг.

  • Приховати «відмивання» хотіли за допомогою хабара аудитору. «Послугу» оцінили в 1000 доларів.

  • В пошуках доказів вини або невинності підозрюваних, обшукали кабінет заступника начальника управління ЖКГ Віталія Гурського.

Минулого четверга, 21 вересня правоохоронці наробили шороху в управлінні ЖКГ Хмельницької міськради. Там обшукували кабінет Віталія Гурського – заступника начальника з комунального господарства. Причина – чиновників і виконавців ремонтів доріг у нашому місті підозрюють на «пиляні» бюджетних грошей.

Де ремонтували

У “відмиванні” бюджетних гривень, окрім чиновників, підозрюють дві фірми - ПП «Будмаксплюс» і ТОВ «Будмаксплюс». Протягом 2015-2017 років на їхні рахунки з міського бюджету Хмельницького нарахували майже 10,5 мільйона гривень. Зокрема, на капітальний ремонт вулиць Кутузова, Прибузька, Вишнева,  Довженка, Сосюри і Центральна. Саме на ремонті цих доріг, як зазначається в ухвалі суду, могли незаконно збагатитися чиновники УЖКГ і виконавці.

Почалося з хабара

Діяльність підприємств, які використовують бюджетні кошти, перевіряє Держаудитслужба. Інспектори виявила фінансові порушення в одного із «Будмаксплюсів» під час ремонту доріг в Хмельницькому. Про це йдеться в ухвалі Хмельницького міськрайонного суду. Правда, не вказано про якого підрядника йде мова -  про ТОВ чи ПП.

Відео дня

За інформацією СБУ, виконані роботи фірма переоцінила на 570 тисяч гривень. Приватник захотів, аби аудитор не відображав знайдених в документах порушень і запропонував за приховання інформації 1000 доларів. Під час передачі коштів громадянина Вірменії, який представляв «Будмаксплюс», затримали. Його взяли під варту до 10 листопада з можливістю вийти під заставу в 100 000 гривень. Ухвалу винесли 12 вересня. Слідство по даній справі ще триває.

Обшуки в ЖКГ

Через три дні після взяття під варту представника фірми, правоохоронці провели обшуки в управлінні ЖКГ Хмельницької міськради. Дозвіл надав Хмельницький міськрайонний суд 15 вересня.

Правоохоронці вилучили необхідні документи і відправили їх на експертизи. Поки триває розслідування, в прокуратурі й поліції від коментарів відмовляються.

Що кажуть в ЖКГ

Про обшуки vsim.ua поговорили із начальником управління ЖКГ Василем Новачком. Чиновник підтвердив, що правоохоронці були в них. Але обшук проводили лише в кабінеті Віталія Гурського. До слова, даний чиновник є контактною особою у всіх тендерах на ремонти доріг в Хмельницькому.

Про фірми і можливу причетність до махінацій, Василь Новачок говорити не хоче. Мовляв, мовчати йому порадив юрист. Тому ми запитали, наскільки якісно виконували ремонти доріг ТОВ і ПП «Будмаксплюс».

-  Роботи усі в нас приймає КП «Технагляд». Тільки після того УЖКГ здійснює проплату. Всі роботи були перевірені і всі акти виконаних робіт «Технаглядом» були підписані. За всі виконані роботи з цими підрядниками ми розрахувалися, - каже Василь Новачок. - Можу лише сказати, що мільйонні розтрати, про які говорять в мережі, неможливі. Навіть, якщо припустити, що розтрати дійсно були. Не було там таких сум.

Як фірми пов’язані між собою

Дві фірми “Будмаксплюс” пов’язує жінка. Лариса Григорян з 30 січня до 7 лютого цього року була керівником ПП «Будмаксплюс. За даними системи YouControl, воно було засновано 2008 року в Житомирі Віктором Бучинським. В листопаді 2016-ого Лариса Григорян заснувала власне підприємство в Хмельницькому - ТОВ «Будмаксплюс».

Ремонтом доріг в Хмельницькому житомирське «Будмаксплюс» займалося у 2015-2016 роках. Наступного року за роботу на вулицях міста взялося вже хмельницьке «Будмаксплюс». В тому числі й за ті, на яких, як кажуть в прокуратурі, могли нажитися чиновники і приватники.

Що загрожує підозрюваним

Зв’язатися із керівниками “Будмаксплюсів” журналістам vsim.ua не вдалося. Жоден із контактних номерів не відповідає. То ж їхніх версій щодо звинувачень в сторону фірм ми поки не почули.

Мовчать про будь-які результати і правоохоронці. Кажуть, що розслідування триає. Відомо лише, що за пропозицію 1000 доларів аудитору, чоловіку загрожує від 4 до 8 років ув’язнення. За махінації і привласнення бюджетних коштів можуть відправити за грати від 3 до 8 років. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Клим Хмельницький

    Нагадаю, що Василь Новачок керує УЖКГ з 2017 року! й за його роботу  він відповідає на всі 100%!
  • Виктор Ращик

    ЦЕ АБСУРД, КОЛИ ГОВОРЯТЬ, ЩО ВИЩЕСТОЯЩИЙ НАЧАЛЬНИК НЕЗНАВ ПРО СПРАВИ ПIДЛЕГЛОГО. ЯКЩО НЕЗНАВ ТО ВIН АБО ДАУН, АБО ПIДЛЕГЛI ЙОГО В НIЩО НЕ СТАВЛЯТЬ I ЙОМУ В ОБОХ ВИПАДКАХ НЕ ВIДПОВIДАЕ ПОСАДI. ЦЕ СКАЗАНО ПРО ЛЮБОГО КЕРIВНИКА.
  • Alesia Alesia

    А в грудні 2016,коли йшов мокрий сніг і калюжі по коліна, -в Дубово клався асфальт.І цього ніхто не бачив і не знав для чого це робиться!Праведники!!!Аж тошно читати!
  • Мастер Автополив

    Неможливо усю цю брехню чути. Зараз усюди нова чесна влада, молоді обличча патріотів. Ніхто нічого не розкрадає - не брешить ))))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up