Напад на хмельницького валютника: забрали 50 000 $

Напад на хмельницького валютника: забрали 50 000 $
  • Поліція затримала банду, яка регулярно нападала на валютників.

 

Злочинна група із 8 чоловік працювала на території двох областей - Хмельницької та Львівської. Її учасники - львів'яни. Основний напрямок їхньої роботи - валютники. Про це повідомляє Національна поліції України.

"Діяли за чітко розробленим планом та заздалегідь продумували шляхи відходу по «завершенню операції». Зловмисники ретельно вивчали спосіб життя потенційних «жертв», робочий графік, адреси перебування та шляхи пересування. Як правило, в поле зору угруповання потрапляли так звані «валютники». Напад відбувався під час зупинки автомобіля потерпілих, де шляхом розбиття вікон, зловмисники заволодівали їхніми коштами", - йдеться у повідомленні поліції.

Для стеження за валютниками затримані використовували низку автомобілів різних марок, кольору та номерних знаків, зокрема і на іноземної реєстрації, а також скутери. 

Відео дня

Під час досудового розслідування поліцейські підтвердили, що група причетна до кількох випадків нападів  у Львові та Хмельницькому. Зокрема у нашому місті вони відібрали у валютника 50 000 доларів США. У Львові намагалися заволодіти коштами двох потерпілих на загальну суму майже 2,6 млн грн.

Поліцейські провели обшуки за місцями мешкання та у транспортних засобах фігурантів. Вилучили рюкзаки, особисті речі, номерні знаки, зокрема і на іноземної реєстрації, зброю,  автомобілі марок «БМВ», «Volkswagen Passat» та  інші предмети, що підтверджували злочинну діяльність підозрюваних.

4 січня затриманим оголосили підозру. Якщо їхню вину буде доведено в суді, їм загрожує від 4 до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: У Хмельницькому засудили чоловіка, який допомагав бойовикам "ЛНР"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Читач61

    А валютчики платят налоги в пенсионный фонд (ЕСВ)или в бюджет города,наверное только за "крышу",кому?....поэтому их и не ловят
  • Borys Matusiv

    А валютники це хто???підприємці??? Вони самі собі вибрали таку ризиковану роботу ...приберіть валютників і ніхто на них не буде нападати.нігде в Європі немає валютників з торбами грошей на дорогах)))
  • Богдан Проців

    Таж валютники нелегали, теж притягуйте до відповідальності.
  • Igor Mykhailovskyi

    А валютників чому не затримали?

    PutnickFree reply Igor Mykhailovskyi

    Хто їх мав затримати, їхня "криша", серйозно?

keyboard_arrow_up