Найбільші крадіжки у Хмельницькому за 2016 рік (ІНФОГРАФІКА)

Найбільші крадіжки у Хмельницькому за 2016 рік (ІНФОГРАФІКА)
  • У Хмельницькому протягом 2016-ого зафіксували 777 крадіжок із квартир, будинків і магазинів.
  • Найчастіше злочинці «працювали» у квартирах. Найрідше – в будинках, з яких і виносили рекордні суми коштів.
  • Найбільша крадіжка року сягнула більше мільйона гривень.

В середньому за минулий рік щомісяця ставалося близько 65 крадіжок. В поліцію за день зверталося біля 2 жертв, житло чи магазин яких обікрали. Статистика розкриття крадіжок досить невтішна. Серед вчинених минулого року поки розкрито лише 257. В середньому це лише кожна третя.

"Проникають шляхом віджиму вікон чи дверей"

Катерина Шкуратова, старший інспектор Хмельницького відділу поліції

Відео дня

Крадії працюють за різними схемами. Хтось просто бачить можливість потрапити у житло без нагляду і, можна сказати, діє спонтанно. Є й такі, які ретельно готуються до крадіжки. Як правило, у приміщення проникають шляхом віджиму вікон чи дверей, підбором ключів. В середньому це 8 із 10 крадіжок. Досвідчені крадії підбирають інструмент, спорядження і обирають час. Такі злочинці практично не залишають після себе слідів і чітко знають за чим і до кого прийшли. Досить часто це місцеві жителі, які добре орієнтуються в місцевості. Серед затриманих крадіїв багато таких, які вже відбували покарання за схожі злочини.

"Найкраще - сигналізація"

Анатолій Гонгало, заступник начальника Управління поліції охорони в Хмельницькій області, начальник відділу технічної охорони та логістики, підполковник поліції

Основними способами захисту є надійні двері, замок, захист вікон, а також встановлення сигналізації. Дерев’яні і виготовлені з тонкого металу двері простіше вибити. Для мешканців перших і останніх поверхів, крім встановлення хороших дверей з надійним замком, ще дуже актуальний захист для вікон. Адже в такі квартири досить просто проникнути через вікно. Особливо, якщо господар залишає відкритими квартирку або балконні двері. Але навіть сучасний скло пакет, захисна фурнітура чи грати на вікнах не рятує від злодіїв.

На даний час найнадійнішим способом захисту від квартирних злодіїв вважається встановлення охоронної сигналізації. Охорона об’єктів забезпечується шляхом пультового спостереження за станом засобів охоронної та тривожної сигналізації, які встановленні в помешканні замовника. Оборона об’єктів здійснюється як за допомогою телефонної лінії, радіоканалу, а також з використанням стільникового зв’язку.

У разі надходження сигналу „Тривога” з охоронюваного об’єкту на головний пульт централізованого спостереження, оператор скеровує до об’єкта найближчий наряд швидкого реагування поліції охорони, які чергують у цій зоні та повідомляє про спрацювання тривожного сигналу власника квартири (на вимогу). Отримавши від диспетчера відповідну інформацію, група поліцейських охорони прямує за вказаною адресою. Після прибуття на об’єкт, поліцейські охорони здійснюють заходи щодо з’ясування причин надходження тривожного сигналу, забезпечується виявлення, переслідування та затримання злочинців. 

Читайте також: Шапки, гроші, магнітоли: у Хмельницькому розкривають лише кожну п’яту крадіжку з автомобіля

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Якубенко

    живуть же люди. є в них шо красти. а тут жиди докерувалися країною, шо людям на хліб не завжди вистачає.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up