“Не путін розпочав війну”: СБУ взялась за хмельничан, які підтримували російські злочини

“Не путін розпочав війну”:  СБУ взялась за хмельничан, які підтримували російські злочини
  • На двох прихильників “русского міра” відкрили статтю за колабораціонізм. 
  • Один з них біля Хмельницького собору назвав українців “бидлом” і “нацистами”.

Обоє прихильників путіна публічно висловлювались про те, що окупанти прийшли “захищати Крим та Донбас”, який “Украина бомбит 8 лет”. Про інцидент ми вже розповідали на нашому сайті 17 травня.

Події розвивались біля собору на Володимирській. Хмельничанка Тетяна Рогоза опублікувала в Instagram відео, на якому спілкується із чоловіком. Той на камеру стверджував, що українці - це “бидло і нацисти”. Мовляв, путін війну не починав. Зробили це самі ж українці. Крім того, чоловік назвав Революцію гідності - “революцією тупості”. Він сказав, що в Хмельницький прилетить ще більше ракет й “ляже ще більше військових”. 

Наразі СБУ оголосила про підозру вірянам УПЦ (мп). Один з них - охоронець вказаного вище храму. Йому 61 рік і він уродженець Молдови, який раніше відбував покарання за тяжкі злочини. Інший, той, що на опублікованому відео - 36-річний хмельничанин. Безробітний. Як додають в УСБУ у Хмельницькій області, він не раз притягувавався до адміністративної відповідальності за домашнє насилля та хуліганські дії.

Відео дня

Експертизи підтвердили, що у висловлюваннях зловмисників наявні заперечення російської агресії й підтримка тимчасової окупації України. На підставі зібраних доказів чоловікам повідомили про підозри за статтею "Колабораційна діяльність" Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Андрей Гришнюк

    Підсовують нам новини,аби відволікти увагу від справжніх зрадників у вищих колах країни!...
  • Галина Улан-Пономарева

    Мене шокувала історія з вірянином Андрієм. Я знаю його як хорошу людину, він проповідує Біблію, ходить на підробітки, постійно мені допомогав продуктами, звонив чи потрібна мені якась допомога. Підтримував  мене як міг, купляв мені ліки, навіщав мене в лікарні. Він постійно молився за мир, за Україну, стояв на колінах і вимолював у Господа мир. Я слухала і була в захваті від щирої молитви. Він завжди мені казав, якщо вручат йому повістку він обов'язково піде воювати. Я з ним на цю тему розмовляла, для чого він так сказав в інтерв'ю. Він дуже розкаюється за свої слова, а потім сказав, коли він виходив з дому не помолився Богу.

    Oksana Olishchuk reply Галина Улан-Пономарева

    Галина Улан-Пономарева, ви молодець, ви від щирого серця написали свою думку про людину.
  • Читач81

    Знов займаються імітацією роботи. Знаходять дідів відставників , які вижили з розуму. А тих у вишиванках, що продали українську зброю, зруйнували промисловість, а зараз під час війни ставлять плитку і рубають дерева не чіпають. Не на часі. Ті самі керують. Чому не ставлять військових інвалідів на посади? Вони нічого не знаючи будуть керувати краще.
  • Maria Ferreira

    Poi

keyboard_arrow_up