У Хмельницькому чоловік публічно назвав українців “бидлом і нацистами”. Що відомо

У Хмельницькому чоловік публічно назвав українців “бидлом і нацистами”. Що відомо
Скрін з відео Тетяни Рогози
  • Біля собору, на Володимирській, чоловік висловився про війну в Україні, назвавши українців “бидлом і нацистами”.
  • Хмельничани викликали поліцію.
  • Матеріали передали до УСБУ в Хмельницькій області.

Все сталося у середу, 17 травня, біля собору на Володимирській. Хмельничанка Тетяна Рогоза опублікувала в Instagram відео, на якому спілкується із чоловіком. Той стверджував, що українці - це “бидло і нацисти”. Мовляв, путін війну не починав. Зробили це самі ж українці. Крім того, чоловік назвав Революцію гідності - “революцією тупості”. Він сказав, що в Хмельницький прилетить ще більше ракет й “ляже ще більше військових”. 

При цьому чоловік розмовляв російською мовою. А на прохання перейти на українську - відмовився. Також він розповів, що раніше приходив молитися до собору на Володимирській, коли там панував московський патріархат. 

 

Відео дня

Жінка, яка зафіксувала все сказане на відео, викликала поліцію й написала заяву. Фото документа вона оприлюднила в соцмережах. Згодом у мережі опублікували відео, на якому той самий чоловік просить вибачення у всього українського народу. 

- Я, Гаврилюк Андрій Михайлович, 17 травня, біля кафедрального собору у місті Хмельницькому вступив у суперечку з жінкою та висловився неприпустимо в бік українського народу, у чому я розкаююся і прошу вибачення. Заявляю, що не підтримую російську збройну агресію та не визнаю політику путіна. Я не мав на меті образити почуття українського народу. Ще раз прошу мене вибачити за емоційні висловлювання, - каже він.

Журналістка vsim.ua звернулася за коментарем стосовно даної ситуації до Хмельницького районного управління поліції. Там повідомили, що матеріали передали до УСБУ у Хмельницькій області. Це підтвердила речниця Служби безпеки України Людмила Рябчук. За її словами, наразі відбувається документування факту публічного заперечення агресії рф в Україні вище згаданим громадянином. Також призначено проведення відповідних експертиз. За висновком яких вирішуватимуть, чи відкривати кримінальне провадження.

Читайте також: “Ламають домофон, щоб потрапити в під’їзд”. Жителі Зарічанської скаржаться на “наркоточку”

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (234)
  • Марія Петрівна

    Після суду нічого йому не зробили ходить далі і розказує про руський мір.
  • Броніслава Лісовська

    І ця мразота ще на волі?Як на це реагує Сбу і поліція?Таких треба судити привселюдно, щоб інші думали, а потім вже говорили! Ганьба!!!
  • Броніслава Гуменюк

    Розстріляти і мать його з ним.
  • Лариса Осадчук

    Таких виродкив у вагони и на килиму.

keyboard_arrow_up